top of page

Tribal

Deze schilderijen zijn multicultureel en stralen een enorm oude wijsheid, schoonheid en oerkracht uit.

Hieronder kun je in het fotoalbum alle foto's bekijken en erop klikken voor praktische informatie en prijzen. Voor meer uitleg over en het verhaal en de symboliek achter het schilderij van jouw smaak en keuze, zie de tekst onder het fotoalbum.  

'De sjamaan' verwijst naar de Maori's waar de 'Haka' gedanst wordt, een prachtige, krachtige en heilige dans met veel geluid, gestamp, beschilderde gezichten en uitstekende tongen. De magische kracht van het ware mannelijke komt hier met een knipoog tot uitdrukking. Dit schilderij is gemaakt buiten in de zon op het eiland Lesbos, met een enorme energieke kracht. 

 

'De groene man' is van origine een Keltische God / archetype, maar wordt hier weergegeven als Afrikaanse man. De beschermer van het woud, maar ook van kinderen en vrouwen. Hij brengt een ieder thuis bij zichzelf en in hun natuurlijke leven. Door zijn ogen als vensters te zien, kun je je hart open voelen gaan. Voor dit schilderij heb ik als inspiratie de bosjesmannen van Afrika gebruikt die zich voor feesten helemaal optooien met bladeren, natuurlijke gezichtsverf en bloemen, zo mooi dat ze een levend kunstwerk lijken. Ik heb dan ook vele soorten bladeren, gras, bloemen, besjes en hout gebruikt voor dit schilderij. 

 

'Levenskracht' is gemaakt toen ik erg ziek was en een heel krachtige doorbraak van binnenuit heb ervaren, waardoor ik mijn pad en de deur terugvond naar nieuwe levenskracht, licht en genezing. Deze vrouw heeft zich bevrijd van datgene wat haar ziek maakt en klein houdt en al heeft ze er kleerscheuren van opgelopen, ze is nu de wilde vrouw. De energie van dit schilderij beeldt niet alleen levenskracht maar een enorme doorbraak van binnenuit uit. Ze weet haar weg en volgt haar pad van ware levenskracht. Dit schilderij was een belofte voor de uiteindelijke bevrijding, het schilderij dat hierop volgde.  

'Bevrijding' is eigenlijk het vervolg op het schilderij 'Levenskracht' waarin de vrouw een doorbraak meemaakt in haar ziekteproces en de weg of deur terugvindt naar het leven en haar ware kracht. Het schilderij bevrijding werd gemaakt met het gevoel van een absolute bevrijding van alle oude patronen, ziekte, verwondingen of tegenslag van welke soort dan ook. Dit schilderij ademt een natuurlijke sensualiteit en vrolijkheid uit. De tijger (of eigen hartstocht) is niet langer een angstwekkend wezen maar staat symbool voor het oerinstinct dat volledig te vertrouwen is. De vrouw berijdt de tijger in totale ongeschonden openheid, onschuld en overgave. De tijger is vriendelijk maar krachtig en weet waar het heen wil gaan. Het hele schilderij ademt verwondering uit en een gevoel van hoopvolle verwachting. Opnieuw beginnen, licht en jong als nooit tevoren. De bevrijde vrouw die bloemblaadjes om zich heen strooit, een stralend gezicht heeft, open armen, een ontblote borst en een genezen hart. 

bottom of page