top of page

Dit is geen gewone kunst.

Dit is Genees-Kunst!

Kunst is sprookjesachtige gezondheid! 

Op deze pagina vind je alle kunstwerken die ik in de afgelopen zes jaar gemaakt heb. Ze stralen eigenwijze, fantasierijke, wilde, natuurlijke, expressieve, levendige en creatieve wijsheid uit. Ik heb verschillende categorieën kunstwerken:

Voor de persoonlijke werken in opdracht, <<< Klik hier.

Voor powervrouwen, <<< Klik hier.

Voor liefde en hartstocht, <<< Klik hier

Voor fantasie, <<< Klik hier.

Voor tribal, <<< Klik hier

Voor abstract, <<< Klik hier

Voor tekeningen, <<< Klik hier

 

Bedankt! Bericht verzonden.

Voor alle kunstwerken geldt dat ze te koop zijn, tenzij anders vermeld. Prijzen, materiaal, beschikbaarheid en afmetingen kun je vinden door in het fotoalbum van je keuze te klikken (per categorie, zie hierboven) en dan krijg je per foto alle praktische informatie in beeld. Het persoonlijke en symbolische verhaal achter de schilderijen kun je onder het fotoalbum vinden. Van sommige werken verkoop ik ansichtkaarten en posters op A4 en A3 formaat. Je kunt bijvoorbeeld per categorie een set kaarten bestellen. Er wordt niet alleen veel met natuurmateriaal gewerkt, maar ieder kunstwerk, iedere figuur is er een die apart en uniek is qua vorm, qua culturele achtergrond en qua karakter. Geen uniformiteit maar verscheidenheid. Want de natuur leeft ons voor: alles en iedereen is uniek en enig in zijn / haar soort en maat en kleur. Prachtig, wat een feest! Dat moet toch gevierd worden. Ik werk ook in opdracht. Ik kan thematisch werken, afstemmen op een bepaald persoon of op meerdere personen. Ik kan een tekening, schilderwerk of viltwerk maken, helemaal afgestemd op de opdrachtgever. Maar wees gewaarschuwd want mijn kunstwerken hebben toverkracht en zullen hun heilzame werk gaan doen zodra je ze ophangt of aantrekt! 

Hoewel ik zes jaar lang aan de grond zat met een letterlijk zenuwslopende ziekte, met mijn hand in een dagelijks infuus hing, verlammingen kreeg in benen en armen en vreselijke chronische pijn en duizeligheid had (waarbij ik ineens overal hulp bij nodig had) heb ik toch niet bepaald 'stilgezeten'. Hoewel mijn bedrijf en dansstudio stillagen, bleven mijn handen en hart voortdurend in beweging, zelfs liggend, zelfs met een lijf vol pijnstillers en zelfs met een infuusnaald in mijn hand. Ik volgde de opleiding tot 'kunstzinnig tekenen en tekencoaching' (soms liggend op een matras in het klaslokaal) bij Eveline Bekkering van studio Klankkleur en heb vier jaar lang wekelijks de open ateliers bezocht van kunstenares Anja Lofvers om te leren werken met mixed media en acrylverf. Daar ontwikkelde ik geheel mijn eigen stijl van werken. Op Lesbos en daarna in Nederland leerde ik vilten. Daarnaast bleef ik altijd schrijven en volgde ik diverse schrijfcursussen, een schrijfweek en schrijfcoaching van Christine Pannebakker. Mijn benen en hoofd waren stilgelegd. Mijn handen moesten nu het werk van mijn hart verrichten. En zo ontstonden pas echt de kunstwerken, de spiegels, de tasjes, de kleden, de viltwerken, de haakwerken, de tekeningen en de schrijfsels en boeken van Pippa. Ik ben altijd een uitermate creatief kind en mens geweest. Ik wilde alles kunnen en leren op creatief vlak en pakte het dan ook razendsnel op. Een creatieve duizendpoot en alleskunner.

Kunstkracht is ware toverkracht, dat heb ik tijdens mijn ziekte geleerd. Want niet alleen hield het mij figuurlijk gezien op de been en heeft het mij genezen van een chronische aandoening, ook ontwikkelde ik mijn ware harts-tocht tot in de finesses. Ik heb de dood overwonnen. Als je mijn kunstwerken bekijkt voel je de krachtige, betoverende, heilzame werking ervan. Ze hebben niet alleen mijzelf het leven gered en beter gemaakt, ze hebben een diepe genezende werking op degene die ze ontvangt en bestelt. Al mijn levenskracht en magische en helende toverkracht gingen (en gaan nog steeds) in de werken van mijn hand zitten. Mijn kunstwerken zou je allemaal kunnen zien als een geheime, magische, wilde, kleurrijke, vrolijk uitbundige tuin vol leven, groei en bloei. Deze tuin opent iets in ons dat genezend en krachtig werkt en je doet herinneren aan je wilde en ware, eigenzinnige natuur. Het geeft je de moed die natuur te eren en te volgen. Ik geloof oprecht, wat zeg ik, ik weet zeker, dat al die cursussen en opleidingen tot sjamanistisch werk en energetische heling zich nu uiten in mijn kunst-, schrijf- en danswerk. Mijn leven hing ervan af! Mijn heling hing ervan af. Kunstkracht werkt veel subtieler (maar oh zo krachtig) dan therapeutisch werk maar heeft een rechtstreeks kanaal naar ons onderbewuste waar ze direct aan de slag kan gaan om ons te helen en thuis te brengen. 

Kunstgalerie

bottom of page