top of page

Fantasie

Deze schilderijen kenmerken zich door sprookjesachtige taferelen, fantasierijke beelden en meisjesachtige, naieve kunstwerken. Er is veel verschillend materiaal gebruikt om een sfeer van magie en natuur te scheppen. Een andere wereld, om avonturen in te beleven, thuis te komen of je even aan op te laden. Hieronder kun je in het fotoalbum alle foto's bekijken en erop klikken voor praktische informatie en prijzen. Voor meer uitleg over en het verhaal en de symboliek achter het schilderij van jouw smaak en keuze, zie de tekst onder het fotoalbum.  

'I trust youverbeeldt een meisje die oog in oog staat met de beer: de oerkracht van het leven, maar ook haar eigen basis, haar vertrouwen, haar instinct, haar moederlijkheid en vrouwelijkheid. Een ontmoeting tussen man en vrouw, mens en dier van sprookjesachtige, magische kwaliteit. Er is verwondering en magie te zien, het willen leren kennen van de wezenlijke kern van de ander. Het thuiskomen bij jezelf en elkaar en het durven opnieuw vertrouwen: verzoening met alles wat je eerder schrik aanjaagde. Veiligheid én vrijheid. The bohemian life style. 

 

'De wachter' ontstond tijdens een workshop 'vreemde vogels' schilderen. Ik heb met heel veel verschillend natuurlijk materiaal gewerkt. De wachter bewaakt het hart en beschermt het lied van het hart. Hij heeft de sleutel van het hartenhuisje in zijn bek. Hij weet de weg terug naar huis en terug naar het hart en zal enkel zij, die de juiste bedoelingen en intenties hebben, toelaten. Vertrouw op deze innerlijke gids, die de weg weet en de magische plek van je hart beschermt. Als je hierop kunt vertrouwen, zal het lied van je hart gezongen en gehoord worden. Dit schilderijtje kan heel goed neergezet worden en bij een dierbare foto of op een altaar staan ter bescherming. De bergkristal stimuleert het helder durven zien en weten vanuit het hart.

'De winterfee' ontstond tijdens een workshop 'winterstilte'. Er kwam een bijna lichtgevende, transparante fee of elfachtige vrouw tevoorschijn die zich vol hoop en rust op de toekomst richt, omringd door licht-  of sneeuwvlokjes . Vaak ontstaan mijn schilderijen door eerst de omlijsting te maken, de jurk, de stoel, de boot of wat het ook is dat ik van allerlei soorten materiaal maak. Pas vanuit dat beeld, die jurk of stoel ontstaat er een figuur die er in zit of staat. Zo ging dat ook bij dit schilderij. Als vanzelf ontstond deze prachtige witte jurk met sleep, van bijna zijdeachtig handgeschept, ruw materiaal en toen kwam daar een zeer serene vrouw / lady tevoorschijn die het nieuwe licht komt brengen midden in het donker van de winter. Hoop en licht. Verkocht!

 

'Yemaya ~ Godin van de oceaan en de overvloed'. Deze Godin is de patrones of beschermvrouwe van onze Witte Tent bijeenkomsten. Zij wordt in grote delen van Afrika en Zuid-Amerika geëerd met vele verschillende dansen en liederen. Vrouwen met diverse culturele achtergronden gaan met lange wit met blauwe jurken de zee in om bloemen te offeren. Deze Godin is de Godin van gouden kansen, voorspoed, overvloed, diepe wateren en emoties en helder voelen en weten. Dit is de Zuid-Amerikaanse versie, naar eigen visioen en creatie. 

'Heksje Blauwhaar' verbeeldt een meisje met heksenstreken: een meisje dat haar eigen magie leert kennen en al dansend met haar eigen talenten door het leven gaat en ermee speelt. Een meisje dat één is met de natuur en er toch volledig uitspringt door haar opvallende, kleurrijke uiterlijk. Zij is niet bang haar eigen, originele weg te gaan, zij laat zich zien in al haar kleuren en is op een magisch pad waar ze nog maar net begonnen is al haar talenten te ontdekken en te gebruiken. Zij brengt je magie en nieuwsgierigheid, de verbinding met natuur en het tevoorschijn durven komen middels je eigen dans.

 

'Pietje Piraat' ontstond als schilderij naar aanleiding van mijn eerste boek over piratenlessen. Zij was de nog jonge Pietje Piraat die op een boot die op een verbaasde buffel lijkt haar eigen woeste oceanen doorkruist, met een wilde glimlach op haar gezicht. Ze strooit heel subtiel sterren in de zee, en laat iets van haar magie achter waar ze ook naartoe reist. Ze is niet bang, ondanks de heftige golven van het leven, haar haren zijn wild en uitbundig en haar hoed geeft een stille impressie van wie ze kan worden: koningin van de zee (van haar eigen emoties en gevoelsleven). 

 

'Drieluik: Auteur, kunstenares en danseres'. Dit drieluik ontstond zonder enig beeld of visioen van een kunstwerk vooraf. Ik ging gewoon zitten en liet mijn knutselende handen een spontane stoel maken waarop ineens een meisje zat te lezen. Het was mijn allereerste schilderij in deze serie van mixed media gecombineerd met acrylverf. Daarvoor tekende ik vooral. Ik vond het ongelofelijk leuk om te doen en vond het ook heel mooi geworden en ging verder op het thema met een soort leeg doek waar toch van alles gebeurt aan kleur en vorm en daarna ontstond er de 'Danseres'.  Later toen ik deze website maakte begreep ik pas dat ik eigenlijk de drie belangrijkste componenten had vastgelegd in beeld waar ik vanuit zou gaan werken: auteur, kunstenares en danseres. Heel spontaan ontstaan. 

 

'Boomvrouw' maakte ik op het eiland Lesbos, midden in de winter bij het vuur. Er waren maar twee andere gasten aanwezig in het Sapphohuis en ik was hele dagen door enkel creatief, wandelde tussendoor aan zee en ging dan weer door met nieuwe werelden scheppen. Ik voelde me bijna 'chronisch creatief'. Bijna iedereen was vertrokken, enkel de 'locals' waren er nog hier en daar en zelfs zij waren voor een groot deel voor de winter naar het vaste land verhuisd. Ik maakte deze boomvrouw met een gevoel van thuis zijn en thuis komen in de stilte van mijzelf. Het gevoel van een nieuwe lente die eraan ging komen waaraan ik mij wilde en kon overgeven. Een magisch stille en serene tijd van enkel natuur, stilte en creatie.  

 

'Opnieuw verschijnen' is zoals veel schilderijen heel spontaan ontstaan, puur door mooie dingen te vinden en te verbinden en ermee aan het werk, aan het plakken, scheuren en schilderen te gaan. Eerst was het enkel een schilderij met abstracte vormen en bladeren. Mysterieus, onduidelijk wat het precies uitdrukte tot ik voortdurend een klein kabouterachtig wezentje tussen de bladeren zag verschijnen als ik ernaar keek. Ik besloot dit beeld vast te leggen en er als vanzelf een kabouterwezentje tussen te schilderen. 

bottom of page