top of page

Over Pippa

Ik ben Pippa. Ik heb een wilde (als in: natuurlijke en ontembare), sprookjesachtige en magische kracht. Ik prikkel en open de zintuigen en vul ze met geluk. Mijn dans, schrijfwerk en kunst spreken tot je: voel hoe mijn toverkracht, passie en hartstocht weer door je aderen stromen en je van nieuwe levenskracht voorzien. Voel hoe ook jij een wonder van de natuur bent, hoe je unieke schoonheid gezien en gevierd wil worden in al haar diversiteit, vormen en kleuren. Breng je oeroude en wilde wijsheid naar buiten en laat haar weer zien aan de wereld. Genees jezelf van alles wat je niet bent maar wat je om je heen verzameld hebt over jezelf. Laat het los.

 

Durf onder de oppervlakte te duiken en laat mij je herinneren aan je ware zelf, je meest feestelijke zelf, hoe je je voelt als je gek en eigenzinnig en helemaal je eigen pad loopt en danst. Misschien wel niet keurig netjes zoals verwacht, maar van de hak op de tak. En waarom eigenlijk niet! Laat mij je helpen dat pad terug te vinden naar je eigen geneeskracht, en laat mij je helpen nooit meer te vergeten hoe mooi je bent, precies zoals je bent: groot, klein, rond, slank, wit, zwart, bruin, oud of jong. Jij bent een uniek onderdeel van het geheel. En er is echt een plek voor jou onder de zon: helemaal speciaal voor jou zoals je bent.  Breng je eigen kleuren in en durf tevoorschijn te komen, elke dag opnieuw en steeds een beetje meer! Dit is geen gewone kunst, dit is Genees-Kunst.

 

Hoe ik Pippa werd en hoe de stoere overlever Piraat in mij lamgelegd werd en Pierewiet, de patient, helemaal kierewiet werd en hoe ik haar tenslotte genas met mijn tover-kunst, dat leg ik allemaal prachtig uit in mijn drie boeken. Voor het verhaal van hoe ik Pippa werd, lees mijn columns, <<< Klik hierZoals je zult zien, kun je steeds kleine stukjes lezen over wie ik ben en wat ik gedaan heb, in het schrijf-, kunst- en zwieratelier. Zo zullen uiteindelijk alle puzzelstukjes samenvallen, dat beloof ik je!

Laat ik mijzelf even heel erg in het kort voorstellen en dan helemaal volgens de regels van wat ik gedaan en geleerd heb (mocht je dit heel saai en uitermate oninteressant vinden, dan beledig je me totaal niet als je deze alinea lekker overslaat): ik ben Pippa, moeder, minnares, danseres, auteur, kunstenares, podium predikant, genezeres, levensgenieter, levenskunstenares en goeroe van de originele opgewektheid. Ik heb een gigantische levenservaring achter de rug waarbij ik door mijn zoon gekscherend 'the female boss' genoemd wordt, ik manager geweest ben in de kinderopvang en in de jeugdgevangenis, ik les heb gegeven aan vele bedrijven en vele MBO en HBO opleidingen, ik diverse theater- en dansgroepen heb begeleid en de choreografie heb gedaan en heel originele projecten heb opgezet voor jongeren over liefde, relaties en seksualiteit.

 

Daarnaast heb ik veel ervaring in het geven van powerpreken, levenslustige lezingen, interactieve workshops, humoristische en sprookjesachtige podiumacts en heeft het leven zelf me alle hoeken van de kamer wel laten zien. Qua opleidingen heb ik gevolgd: de HBO-SPH, de masteropleiding aan de Rotterdamse dansacademie, richting: multiculturele dans en danstherapie, een opleiding tot kunstzinnig tekenen en tekencoaching, de trainersopleiding van de Essence BV te Amsterdam en een sjamanistische opleiding tot klankheling bij Roel Crabbe.

Ik ben een creatieve duizendpoot, maar sta vooral voor uitbundig leven en de algehele bevrijding van de vrouw. Pff, wat een rijtje, ik ben er moe van. Jij ook? En het was ook nog eens een super korte samenvatting...

 

Ik heb een heel speciale methode die ik nogal graag beoefen als ik sterretjes zie, de wereld zie duizelen of gewoon even herinnerd moet worden aan wie ik ook alweer echt was, los van alle lijstjes. Iedere keer als ik dans of rondjes draai (dat doe ik nogal graag: whirling genoemd) herhaal ik als een soort mantra in gedachten: 'Pippa Power Pippa Power...' En het klinkt misschien eenvoudig (en dat is het ook): maar dan weet ik weer wie ik ben en wat ik kwam doen! 

bottom of page