Liefde en Hartstocht

Deze schilderijen zijn gemaakt vanuit de thema's: liefde, passie, uitbundige expressie, intense versmelting, hartstocht en overgave. Ze stralen een sterke sensuele, liefdevolle en passionele kracht uit. 

Hieronder kun je in het fotoalbum alle foto's bekijken en erop klikken voor praktische informatie en prijzen. Voor meer uitleg over en het verhaal en de symboliek achter het schilderij van jouw smaak en keuze, zie de tekst onder het fotoalbum.  

Passie en overgave
Passie en overgave

Acrylverf en mixed media (papier, draad, boomschors, bloemblaadjes, blad) op canvas, 50 bij 60 cm. 450 euro.

press to zoom
Sky full of stars
Sky full of stars

Acrylverf op mdf, 61 bij 61 cm. Wordt niet verkocht! Een dergelijk werk kan wel in opdracht gemaakt worden (zie werk in opdracht). Volledig afgestemd op de geliefden en de situatie. Eventueel ook als dansend paar te bestellen. Dit schilderij wordt wel verkocht als poster en als ansichtkaart.

press to zoom
Zielsverwanten
Zielsverwanten

Acrylverf en mixed media (boomschors, gras, takjes, bladeren, varens, bloemblaadjes en mos) op canvas, 50 bij 60 cm. 450 euro.

press to zoom

'Passie en overgave' is tot stand gekomen vanuit een zeer expressieve en uitbundige energie met vrolijke Zuid-Amerikaanse muziek op de achtergrond en veel felle kleuren en gekke gevarieerde materialen zoals papier, bloemblaadjes, boomschors, draadjes en blaadjes. Oranje voerde in dit schilderij bijna buiten mijn wil om een duidelijke boventoon, gecombineerd met goud, geel en roodtinten. De omlijsting van weelderige, opengebloeide bloemen geeft de sfeer aan van openheid, hartstocht en gedeelde passie. Een sensuele en seksuele extatische energie en ervaring van overgave aan onszelf en elkaar. 

 

'Sky full of stars' heb ik gemaakt na een heel bijzondere zomerliefde. Deze liefde vond plaats op Lesbos onder de nachtelijke sterrenhemel waar we bijna iedere nacht lagen, zaten, ineengestrengeld stonden of zwommen. Behalve deze sterrenhemel werd er ook voortdurend het liedje gedraaid overdag : 'You're a sky full of stars'. Vandaar de titel van dit werk. Dit werk is met veel precisie en veel hartstocht gemaakt. De vlammen sloegen me soms uit, al schilderend. De zonnige energie van de vrouw en de nachtelijke mysterieuze energie van de man zijn als Yin en Yang, complementair en aanvullend. 

 

'Zielsverwantenverbeeldt twee vrouwen of een man en een vrouw (het is maar net wat je erin ziet en hoe je ernaar kijkt) die in absolute stille versmelting een levenskus met elkaar delen. Ze kussen elkaar letterlijk en figuurlijk wakker. Het schilderij straalt mysterie en tederheid uit. Er is erg veel natuurmateriaal verwerkt in het schilderij, zoals varens, grassoorten, boomschors, mos, bloemblaadjes en takjes.