Burlesque workshops Groningen

48087560_2109633942390896_75655920043698

Nieuwe intensives vanaf 13 februari. Zowel in Leeuwarden als Groningen.

Pippa geeft cursussen, losse workshops, shows en intensives in Burlesque (ook op uitnodiging verderop in het land).

Iedere maand zijn er losse intensives op zondagmiddag van 14.00 tot 1600 in Groningen of in Leeuwarden. 

Deze intensives zijn voor iedereen te volgen, voor alle niveaus.

Ook staan er een aantal Vrouw & Vrij shows gepland voor mei en juni! Mocht je hierbij aanwezig willen zijn, koop op tijd een kaartje. <<< Klik hier.  

Iedere intensive heeft een speciaal thema. Je kunt je opgeven via onderstaand inschrijfformulier.  

Er staan in Groningen de volgende Burlesque intensives gepland:

- 13 maart: the stage is yours. Je leert in deze Burlesque intensive alle ins and outs over hoe je nu en met welke stijl en technieken een leuke act of show in elkaar zet, inclusief stagenaam. Met name als je graag in een van de shows dit jaar of volgend jaar kans wilt maken eens mee te doen en op te treden wordt deze workshop van harte aanbevolen. Ook als je enkel door de lockdown deze workshop online hebt gedaan. Ook voor vrouwen die puur voor zichzelf willen Burlesque dansen kunnen meedoen want in deze workshop gaan we alle esentiele onderdelen van de Burlesque bijlangs. Dus voor een ieder heel leerzaam en vooral leuk! 

- 22 mei: GASTWORKSHOP met de one & only internationaal superster Natsumi Scarlett.

Body Language Burlesque. Vanwege de lockdown vorig jaar is deze workshop destijds verzet. De vrouwen die zich toen al opgaven hebben dus voorrang. Er zijn echter nog een paar laatste plekken beschikbaar.

Een unieke kans! To learn from the best... Zie hieronder voor meer uitleg over deze geweldige intensive. 

- 19 juni:  Dive into your Diva Burlesque. Tijdens deze intensive gaan we al dansend de ware betekenis van de Diva in ons in kaart en in beweging brengen: zij die uit de kast durft te komen, zij die zichzelf toont, haar visie deelt, haar waarheid leeft en haar hoofd boven het maaiveld durft uit te steken, zij die weet wat ze waard is en wat ze verdient.

Als je interesse hebt in deze workshop mag je diva ook nog helemaal verstopt liggen onder lagen stof of gene, Dat is geen probleem. We gaan haar tevoorschijn toveren. Om je aantrekkingskracht letterlijk te gaan en durven belichamen.

We werken met prachtige attributen zoals de boa en grote veren. 
 

Er staan in Leeuwarden de volgende Burlesque intensives gepland:

- 13 februari Bubbling Burlesque: Valentease workshop met bubbels achteraf en Valentijnsurprises.

Inclusief vrolijke vintage Burlesque oefeningen en muziek en een speciaal voor deze dag gemaakte chair dance choreografie. Deze workshop is sold out inmiddels.

- 10 april Bootylicious Burlesque. Waarbij we ons op super vrolijke girlband muziek als echte showgirls door de ruimte leren verplaatsen en daarnaast speciale tips en trucs leren voor extra boobleque en bootylicious bewegen.

How to show, move and celebrate your curves! Met natuurlijk een superleuke choreografie op het nummer Bootylicious van Destiny's Child. Opgave via: info@naomibellydance.nl.

Vrouw & Vrij Shows in Groningen:

- 22 mei (nu al kaarten te krijgen in de online winkel, met optredens van Pippa Pinuppins en gastoptredens van Naomi Bellydance, Natsumi Scarlett en vele anderen!). Geweldige grote theatershow met walk-around acts, dansfeest, meet and greet, internationale artiesten en spreeksters. Be there!  

12 en 24 juni. Meer informatie volgt spoedig. 12 juni is in besloten kring en 24 juni is enkel bedoeld als feestelijke afsluiting van het cursusjaar voor de cursisten van Pippa in de danstempel; alle optredens worden dan alleen voor en met elkaar gedaan. Iedereen die die jaar gedanst heeft By Pippa is welkom als gast of als danseres. 

Wil je nog dieper in jezelf en je sensualiteit en bevrijding duiken: boek dan je plek in de jaartraining Heerlijk Hoogsensueel.

Deze training begint ook in september, zowel live als online.

Dé jaartraining voor vrouwen over zelfliefde en eigenwaarde, van dramadriehoek naar geluksdriehoek, van hoogsensitief naar hoogsensueel en how to Boost your erotic life.

'Levensveranderend' volgens de recensies! Voor meer informatie, <<< Klik hier.

Flirt je Fit cursus start in maart.   

Godin-in-je-buikdans, live te volgen, begint ook weer in februari. 

Pick your party and join!

Ook zijn er individuele trajecten en coaching sessies mogelijk, om je eigen Burlesque act in elkaar te zetten, mocht je als Burlesque of als buikdans artieste willen optreden in één van de shows. 


Lose cursussen worden ook regelmatig aangeboden (houd deze website in de gaten) of kunnen geboekt worden door een groep vrouwen: 

- The Art of Tease: basiscursus en de ware kunst van het verleiden en bevrijden

- Dancing with Props: dansen met boa's, paraplu's, hoeden, waaiers, sluiers, stoelen en hakken

- The stage is yours: de verschillende stijlen van en archetypen binnen de Burlesque verkennen en je eigen naam en stijl ontdekken en vormgeven

- Vrolijke Vintage Burlesque

- Chairdance

- Isis wings & flames

- Umbrella Dance

- Dark & Sacred Burlesque

- Animalesque

- Tribal Fusion Burlesque

Inhoud van de lessen: Een blije dansvorm waarbij we ons op en top vrouw gaan voelen en dusdanig bewegen. Je vrouwelijkheid uitbundig vieren en sexy en vol power je leven in? Kom het proeven en maak het mee! 

 
Editie: Women only!

We gaan op zeer vrolijke vintage muziek de Burlesque verkennen, we doen vrije oefeningen, we leren een aantal vormen en pasjes, maar we gaan ook werken met de zogenaamde props: sensueel dansen met veren, sluiers, maskers, hoedjes, glitters, pruiken, waaiers, stoelen, hakken, boa's, paraplu's en andere attributen. Maar we gaan vooral al dansend ontdekken waar een ieder haar persoonlijke kracht, vreugde en sensualiteit ligt.

Met veel humor en plezier, ons meest sensuele en vrouwelijke zelf tevoorschijn toveren! 

Burlesque is een uitdagende en uitnodigende dansstijl waarbij je gebruik maakt van prachtige kostuums en attributen om uitbundig je vrouwelijkheid en sensualiteit te vieren voor en met elkaar en jezelf. Het teasen en verleiden krijgen een duidelijke plek in de dans, waarbij vrouwen empowerment altijd op de eerste plaats staat. 


Inhoud van de les of workshop: warming-up, ontspanning en cooling-down, techniek en choreografie & improvisatie en expressie. 

Pippa heeft niet alleen jarenlange ervaring als danseres en dansdocente in Oriëntaalse dans, Afrikaanse dans, dansexpressie en Burlesque, maar is tevens opgeleid als danstherapeute aan de Rotterdamse dansacademie. Daarnaast heeft zij een nationale prijs gewonnen in de stijl 'fusion' van Oriëntaalse dans en Afrikaanse dans.

Shake it till you make it!

In "Burlesque Body Language" onderzoeken we een breed scala aan lichaamsbewegingen. We leren de nadruk te leggen op sensualiteit door ons lichaam te gebruiken, in plaats van door een striptease uit te voeren.

De lichaamstaal in deze workshop is gebaseerd op oude dansen, gebruikt voor het aanbidden van godinnen en vrouwelijke godheden. Zinvolle handgebaren, zwoele arm- en borstbewegingen, sensueel heupwerk en langzaam en verleidelijk vloerwerk om je te helpen je vrouwelijke kracht te vinden.

Met deze workshop heb je een stevige basis die je kunt toepassen in je eigen burlesque avontuur!

Comfortabele, nauwsluitende kleding (d.w.z. yogabroek en top) is het beste om te dragen. Geen hakken en sprankelende kostuums, want dit is een dansles. Misschien wil je een handdoek of yogamat meenemen om op te warmen en af ​​te koelen.

De in Amsterdam gevestigde (en internationale superster) Burlesque Sensatie Natsumi Scarlett combineert in haar shows de Art of the Tease met vuuroptredens en luchtacrobatiek. Groot gevoel voor humor, flair voor het extravagante en een pittige persoonlijkheid maken haar Nederlands favoriete burlesque-pionier en welkome artiest op vele internationale evenementen.

Natsumi is de eerste Nederlandse bekroonde Burlesque artiest. In 2012 werd ze tijdens de Milan Burlesque Awards runner up Best Performance met haar luchtacrobatiekshow. Gevolgd in 2013 toen ze werd gekroond tot 'Twisted Cabaret Queen' tijdens de World Burlesque Games in Londen voor haar signature show 'The Madness of Marie Antoinette'. In 2014 was ze Neo-Burlesque Headliner op het jaarlijkse Stockholm Burlesque Festival.

Al deze hoogtepunten hebben ertoe geleid dat ze de enige Burlesque danseres is die tweemaal op het podium van het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam heeft opgetreden.


 

De intensives zijn of de zondagmiddag van 14.00 tot 16.00. In Leeuwarden of Groningen. 

Geef je alvast op voor de losse workshops!

Prijs: 35 euro per persoon per cursus. De workshop van Natsumi Scarlett is duurder (60 euro) en een uur langer. 

Plaats: Edanz, Groningen (www.edanz.nl). 
In de prachtige dansruimte, studio 1. Vlakbij station Groningen-Noord.

Tijdstip: 14.00-16.00

Of: In Leeuwarden bij Naomi Bellydance. 
 

Deze workshops zijn ook heel geschikt om in te huren voor vrouwengroepen, vriendinnenbijeenkomsten of vrijgezellenfeestjes voor vrouwen. Zowel voor beginners als gevorderden. Door het hele land. 

NIET PLEASEN MAAR TEASEN!

Bedankt! Bericht verzonden.