Burlesque workshops  &Jaartraining 1 & 2 Groningen

Nieuwe cursussen starten vanaf 07-01-2021. Van 20.00 - 21.30

Pippa geeft cursussen, losse workshops en jaartrainingen (onderverdeeld in drie blokken) in Burlesque.

Scrol naar beneden voor de praktische informatie en de data van de verschillende cursussen en jaartrainingen.

Ongeveer 4 keer per jaar zijn er losse intensives op de zaterdagmiddag van 15.00 tot 18.00.

Deze intensives zijn voor iedereen te volgen, voor alle niveaus. De eerste workshop zal plaatsvinden op 3 oktober met als thema: Flashdance Burlesque. 

In Leeuwarden zijn 2 losse workshops te volgen op 18 oktober (classic art of tease) en op 22 november (vrolijke vintage). 

De tweede intensive zal plaatsvinden op 5 december van 15.00 tot 18.00 met als thema: Sacred & Dark Burlesque.

De derde intensive van dit cursusseizoen zal plaatsvinden op 27 maart 2021 van 15.00 tot 18.00, met als gastdocente Natsumi Scarlett.

De vierde intensive zal plaatsvinden op 26 juni 2021, van 15.00 tot 18.00 als afsluiting van het cursusjaar. 

Tevens zullen er Burlesque Shows plaatsvinden op 12 december 2020, 27 maart 2021 en voor alle dansstudenten van het cursusjaar voor buikdansen en Burlesque op 26 juni 2021.  


Ook wordt Pippa veel gevraagd voor losse workshops voor vrijgezellenfeestjes of andere feestelijkheden voor vrouwen, voor workshops Burlesque, twerken en lapdance. Andere workshops of thema's zijn ook mogelijk in overleg. 

Jaartraining 1 (je kunt in blok 1 en 2 instromen en ook losse blokken als cursus volgen) bestaat uit drie blokken: 

- The Art of Tease (startend in september): basiscursus en de ware kunst van het verleiden en bevrijden

- Dancing with Props (startend in januari): dansen met boa's, paraplu's, hoeden, waaiers, sluiers, stoelen en hakken

- Zelf-expressie en bevrijding (startend in april): de verschillende stijlen van en archetypen binnen de Burlesque verkennen en je eigen naam en stijl ontdekken en vormgeven. 'This is your stage'. Je werkt aan je eigen performance. 

Jaartraining 2 is alleen toegankelijk voor studenten van jaartraining 1 of in overleg (als je al eerdere Burlesque ervaring hebt opgedaan elders). Ook deze jaartraining bestaat uit 3 blokken (beginnend met het blok Now or Never), steeds afgesloten middels een showcase voor studenten, oftewel onze eigen Burlesque show met publiek, 3x per jaar dus. De eerste show zal plaatsvinden in december. In de blokken werken we natuurlijk aan verfijning en verdieping aan alle in jaartraining 1 aangestipte thema's, stijlen en typen. Daarnaast krijgen studenten de mogelijkheid hun acts en shows te maken en te verbeteren en werken we aan groepschoreo's. Een prachtig verdiepingsjaar op jaar 1. Voor vrouwen die niet genoeg kunnen krijgen van Burlesque: the art of tease! 

Aan het einde van ieder cursusjaar is er een feestelijke showcase voor alle studenten van de Danstempel:

Tempel van Bevrijding! Op 26 juni 2021. 

Tijdens deze feestelijke afsluiting van het cursusjaar kunnen groepjes studenten en individuen hun kunsten op het podium laten zien in een veilige en zeer supportende sfeer. Ook zullen er surprise- en gastoptredens zijn. Maar natuurlijk alleen voor de studeten die dit willen en leuk vinden! Niets hoeft. 

Inhoud van de lessen: Een blije dansvorm waarbij we ons op en top vrouw gaan voelen en dusdanig bewegen. Je vrouwelijkheid uitbundig vieren en sexy en vol power je leven in? Kom het proeven en maak het mee! 

 
Editie: Women only!

 

We gaan op zeer vrolijke vintage muziek de Burlesque verkennen, we doen vrije oefeningen, we leren een aantal vormen en pasjes, maar we gaan ook werken met de zogenaamde props: sensueel dansen met veren, sluiers, maskers, hoedjes, glitters, pruiken, waaiers, stoelen, hakken, boa's, paraplu's en andere attributen. Maar we gaan vooral al dansend ontdekken waar een ieder haar persoonlijke kracht, vreugde en sensualiteit ligt.

 

Met veel humor en plezier, ons meest sensuele en vrouwelijke zelf tevoorschijn toveren! 

Burlesque is een uitdagende en uitnodigende dansstijl waarbij je gebruik maakt van prachtige kostuums en attributen om uitbundig je vrouwelijkheid en sensualiteit te vieren voor en met elkaar en jezelf. Het teasen en verleiden krijgen een duidelijke plek in de dans, waarbij vrouwen empowerment altijd op de eerste plaats staat. 


Inhoud van de les of workshop: warming-up, ontspanning en cooling-down, techniek en choreografie & improvisatie en expressie. 

Pippa heeft niet alleen jarenlange ervaring als danseres en dansdocente in Oriëntaalse dans, Afrikaanse dans, dansexpressie en Burlesque, maar is tevens opgeleid als danstherapeute aan de Rotterdamse dansacademie. Daarnaast heeft zij een nationale prijs gewonnen in de stijl 'fusion' van Oriëntaalse dans en Afrikaanse dans.

NIETPLEASEN MAAR TEASEN!


 

De tweede cursus van jaartraining 1: Dancing with Props start op 14 januari. Andere data van het eerste blok zijn: 28 januari, 11 februari en 4 & 18 maart. Er zullen 5 lessen plaatsvinden van 1,5 uur.

De data van Blok 3: The stage is yours, zijn ook al bekend: 15 & 29 april, 20 mei, 3 & 17 juni.  

Showcase voor studenten: 26 juni! 

 

De tweede cursus van jaartraining 2: Fan of F(l)ame start op 7 januari, Andere data van het tweede blok zijn: 21 januari, 4 & 18 februari en 11 maart. 

De data van Blok 3: Showtime, zijn ook al bekend: 

8 & 22 april, 13 & 27 mei en 10 juni. 

Geef je alvast op voor de losse workshops!

Prijs: 99 euro per persoon per cursus.

Studenten: 85 euro per persoon. 

Plaats: Edanz, Groningen (www.edanz.nl). 
In de prachtige dansruimte, studio 1. Vlakbij station Groningen-Noord.

Tijdstip: 20.00 - 21.30
 

Deze workshop is ook heel geschikt om in te huren voor vrouwengroepen, vriendinnenbijeenkomsten of vrijgezellenfeestjes voor vrouwen. Zowel voor beginners als gevorderden. Door het hele land. 

NIET PLEASEN MAAR TEASEN!