Pippa geeft cursussen, losse workshops en jaartrainingen (onderverdeeld in drie blokken) in Burlesque. 

Iedere jaartraining (je kunt in ieder blok instromen en ook losse blokken als cursus volgen) bestaat uit drie blokken: 

- The Art of Tease (startend in september): basiscursus en de ware kunst van het verleiden en bevrijden

- Dancing with Props (startend in januari): dansen met boa's, paraplu's, hoeden, waaiers, sluiers, stoelen en hakken

- Zelf-expressie en bevrijding (startend in april): de verschillende stijlen van en archetypen binnen de Burlesque verkennen en je eigen naam en stijl ontdekken en vormgeven. 'This is your stage'. Je werkt aan je eigen performance. 

Aan het einde van ieder cursusjaar is er een feestelijke showcase voor studenten: Tempel van Bevrijding! Dit jaar vindt de show plaats op vrijdagavond 26 juni. Tijdens deze feestelijke afsluiting van het cursusjaar kunnen groepjes studenten en individuen hun kunsten op het podium laten zien in een veilige en zeer supportende sfeer. Ook zullen er surprise- en gastoptredens zijn. Maar natuurlijk alleen voor de studeten die dit willen en leuk vinden! Niets hoeft. 

Inhoud van de lessen: Een blije dansvorm waarbij we ons op en top vrouw gaan voelen en dusdanig bewegen. Je vrouwelijkheid uitbundig vieren en sexy en vol power je leven in? Kom het proeven en maak het mee! 

 
Editie: Women only!

 

We gaan op zeer vrolijke vintage muziek de Burlesque verkennen, we doen vrije oefeningen, we leren een aantal vormen en pasjes, maar we gaan ook werken met de zogenaamde props: sensueel dansen met veren, sluiers, maskers, hoedjes, glitters, pruiken, waaiers, stoelen, hakken, boa's, paraplu's en andere attributen. Maar we gaan vooral al dansend ontdekken waar een ieder haar persoonlijke kracht, vreugde en sensualiteit ligt.

 

Met veel humor en plezier, ons meest sensuele en vrouwelijke zelf tevoorschijn toveren! 

Burlesque is een uitdagende en uitnodigende dansstijl waarbij je gebruik maakt van prachtige kostuums en attributen om uitbundig je vrouwelijkheid en sensualiteit te vieren voor en met elkaar en jezelf. Het teasen en verleiden krijgen een duidelijke plek in de dans, waarbij vrouwen empowerment altijd op de eerste plaats staat. 


Inhoud van de les of workshop: warming-up, ontspanning en cooling-down, techniek en choreografie & improvisatie en expressie. 

Pippa heeft niet alleen jarenlange ervaring als danseres en dansdocente in Oriëntaalse dans, Afrikaanse dans, dansexpressie en Burlesque, maar is tevens opgeleid als danstherapeute aan de Rotterdamse dansacademie. Daarnaast heeft zij een nationale prijs gewonnen in de stijl 'fusion' van Oriëntaalse dans en Afrikaanse dans.

NIETPLEASEN MAAR TEASEN!


 

De derde cursus: This is your stage (zelfexpressie & bevrijding) start op 16 april. Andere data van het derde blok zijn: 30 april, 21 mei, 4 juni & 18 juni. Er zal nog een gratis open les gepland worden of inloopuur, voor de cursisten van de jaartraining voor persoonlijke feedback (tips en tops) voor hun shows. Tot 1 juni is deze cursus online te volgen voor slechts 99 euro. Inbegrepen in deze prijs, zitten de cursussen: Burlesque, buikdansen en Afrikaans dansen. 

Op 26 juni 2020 zal de tempel van bevrijding plaatsvinden in het Prinsentheater in Groningen, met alle individuele optredens, gastoptredens en diverse wervelende shows van de Danstempel en haar cursisten. Geef je alvast op!

Prijs: 99 euro per persoon per cursus.

Studenten: 85 euro per persoon. 

Plaats: Edanz, Groningen (www.edanz.nl). Tijdelijk online tot 1 juni!
In de prachtige dansruimte. Vlakbij station Groningen-Noord.

Tijdstip: 20.00 - 21.30
 

Deze workshop is ook heel geschikt om in te huren voor vrouwengroepen, vriendinnenbijeenkomsten of vrijgezellenfeestjes voor vrouwen. Zowel voor beginners als gevorderden. Door het hele land. 

NIET PLEASEN MAAR TEASEN!