top of page

'Flirt je fit' fleurt je fit: pin-up your life!


Ik zag dat mijn zoon bij de administratie had geschreven: fleurt je fit. Hij is mijn boekhouder en dat vond ik zo leuk. Ik heb geen idee of het per ongeluk of expres was, deze schrijffout.

Maar zoals hij mij en de dingen begrijpt, ken ik niemand.


Flirt je fit fleurt je inderdaad fit. Je fleurt er helemaal van op, letterlijk als een bloem die in een harde knop te lang in een winterse grond onder de aarde heeft geleefd, te lang in het donker, te bang voor het licht, de wind, de zon, de storm, alles wat de bloem kan (aan)raken en strelen.


Als je je fit fleurt komt er letterlijk een geur vrij waar bijen, vlinders en allerhande fantastische wezens op afkomen. Het leven vliegt weer naar je toe in plaats van dat het leven je aanvliegt of naar de strot grijpt. Jij grijpt zelf het leven weer bij de strot. Flirt je fit staat gelijk aan de magie van je eigen sensualiteit ontdekken.


Helemaal en volop en voluit, van je meest innerlijke kern tot aan de allerbuitenste bloemblaadjes van je prachtige lijf, zoals het is, met alles, alle kleur erop en eraan. Natuurlijk voelt dat ook als retespannend en gevaarlijk. Boven de grond komen, je kleuren en geuren openlijk verspreiden, je magie delen, je schoonheid laten zien, je blaadjes openen voor zon maar ook voor wind, regen en storm, dat is spannend, dat voelt misschien zelfs gevaarlijk.


Maar dat lieve vrouwen, dat is LEVEN. Dat is wezenlijk floreren, dat is tot bloei komen, dat is je openen met een wilde glimlach op je gezicht, dat is in geuren en kleuren laten zien wie je bent en waar je van gemaakt bent.


Waar ik mij mijn hele leven al over verbaas en wat ik ook super verdrietig vind is dat de vrouwelijke sensualiteit en seksualiteit ordinair en goedkoop is gemaakt, terwijl ze in alle eerlijkheid en waarachtigheid onbetaalbaar is; pure, prachtige genezende energie en magie.


En natuurlijk speel ik met vuur als ik sexyness, vrouwelijke sensualiteit en magie aan elkaar koppel. Daar zijn vrouwen, vele véle véle vrouwen voor in het vuur geworpen, want niets is krachtiger dan deze combinatie terugvinden. De wereld weet dat en gebruikt dat, daarom wil ze niet dat jij dat weet. De hele wereld gebruikt de magie van vrouwelijke sensualiteit om de raarste dingen te verkopen. De kracht staat vast. Jij bepaalt nu de waarde!


Je eigen magie, je eigen schoonheid, je eigen wezenlijke bijdrage vinden en inbrengen (je geuren en kleuren verspreiden) en je eigen levenskracht of sensualiteit toe-eigenen. Daar heb je geen speciale leeftijd, vorm, formaat, kleur of wat dan ook voor nodig. Jij, zoals je bent hoort bij dit heilige vuur van sensualiteit, spelen en magie. Dan wordt je onstopbaar. Dan is de sky the limit niet meer, dan heb je een heilig vuur in je lijf terugveroverd van waaruit alles kan verlicht worden en transformeren.


Dus wat we doen is natuurlijk speels en vrolijk en vrij, maar vergis je niet: we gaan altijd onder de oppervlakte een duik het diepe en het meest wezenlijke in. Niet om rond te roeren in de modder maar om als een kleurrijke bloem je eigen leven te versieren en de magie die je tot je beschikking hebt tot in de puntjes van je tenen en vingers te leren kennen en te leren inzetten in je leven.


Werk er als vrouw niet langer aan mee, je eigen schoonheid, je eigen sensualiteit, de innerlijke pin-up goedkoop of ordinair te noemen. Dat is zo patriarchaal. Er is niets zo heilig, zo verrijkend, zo diep en zo hoogreikend als je eigen sensualiteit op een chique, sassy en classy manier leren voelen, inzetten en gebruiken. In je leven. Sexyness niet als maat of kledingstijl, maar als levensstijl.


Omdat flirt je fit je opfleurt, je als bloem in de lente eindelijk je kop boven dat grasveld uit durft te steken. En hoe! In geuren en kleuren en blozend en bang en wel tevoorschijn komen in al je glorie en zonneschijn. Je oorspronkelijke oerenergie, je levenskracht weer opeisen.


‘Flirt je fit’ en ‘pin-up your life’ wat je omstandigheden en fysieke conditie ook maar zijn, heeft mij genezing, betovering, een wilde levenskracht, levensenergie, positiviteit en optimisme gebracht waar geen enkel ander medicijn slaagde. Het heeft me letterlijk mijn rolstoel uitgejaagd, rechtstreeks het leven weer in. Falend, vallend, struikelend en stralend.


Met knikkende knieën of de staart tussen de benen datgene terugclaimen wat de wereld, de economie, de maatschappij in handen heeft genomen en beoordelend bekijkt: óns lijf, onze sensualiteit, onze seksualiteit, onze manier van bloeien, groeien, tot manifestatie komen, wezenlijk floreren. En dat mogen we weer in eigen handen gaan nemen en op onze eigen wezenlijke manier gaan uiten. Speels, vrij, blij, open.


Daarom wil ik mijn gehele omgeving ermee besmetten en ze weer de onbetaalbare kracht en magie laten voelen en terugveroveren van de eigen vrouwelijke sensualiteit leven in alles wat je bent en doet. In iedere leeftijd en in iedere vorm en kleur waarin jij geboren en opgegroeid bent. Sluit jezelf niet langer uit, sluit je aan en flirt je fit en leer hoe je je hele leven kunt pimpen met de innerlijke pin-up.


You are sexy and you need that power and energy to transform and heal your life.

Every little aspect of it!


Voor meer informatie over deze gloednieuwe training in de Pinuppins Academie: kijk op www.bypippa.nl/flirtjefit

Komentarze


Column

Recente berichten
bottom of page