top of page

Heilige Nachten...


Gottegottegot, wat was dat een maand!


Ik doe altijd mee met de 13 Heilige Nachten en droom dan 13 nachten lang voorspellende dromen voor iedere maand van het nieuwe jaar inclusief een laatste nacht met de algehele energie van het nieuwe jaar. Voor de maand januari droomde ik van allemaal gigantisch grote naakte vrouwenlijven en gebeeldhouwde yoni's (of punani's als je dat liever hebt). Toen ik wakker werd, onschuldig en wel, dacht ik: wat staat me dan nu weer te wachten in mijn eeuwig volstrekt verrassende leven?


Maar do not worry people, ik kan het nu, op 31 januari helemaal plaatsen! Gelijk op 8 januari nam Yara laRouge voor het eerst mijn stokje over in de wekelijkse danscursussen met de nieuwe bomvolle groep van 14 sensuele vrouwen en ik was erbij. Toen ik me stond om te kleden van te voren was ik echt als een kind zo blij: jippie, ik ga naar mijn eigen gecreëerde cursus en jaartraining, maar hoef niets te doen behalve genieten en meedoen. En wat doet ze het goed! Echt een groot plezier om haar in te werken, in te wijden en te zien openbloeien en groeien. Wat een talent. Damn.


Op 12 maart werd hier de vloer onveilig gemaakt met de nieuwe groep van de 'Flirt je Fit' training (how to pin-up your life). Ook een volle groep; in tijden niet meer zo'n diverse groep vrouwen meegemaakt, van oud en jong, tot dun en dik, tot dromerig en ingetogen, tot wild en druk, tot bevig angstig en luidruchtig genietend. Ik maak wat mee met vrouwen. Alles met een heerlijk uitbundig brandend vuur in de kachel en de zalige assistentie van multitalent Gerarda.


Alsof dat nog niet genoeg was ging ik voor het eerst sinds mijn ziekte jarenlang weer eens een heel weekend verzorgen maar omdat ik tegenwoordig ook aan zelfzorg doe deed ik dat samen met sister in crime Shayna. Samen is het nieuwe Amen in mijn leven. Ik viel direct head over heels in love met de plek waar we onze zinderende zelfliefde retraite gaven. Boomhutten, magische oeroude bomen, vijvers, kronkelpaadjes, heilige tempels van hout en leem en ga nog maar even zo door. Een menu en maaltijden waar het water me nu nog van in de mond loopt (een smaakexplosie in je mond) en een werkelijk zalig stromende, volkomen organische samenwerking met Shayna.


Blijkbaar ben ik zo mijzelf dat ik zelfs naar haar toeloop (in plaats van naar de pan met soep en even de deksel optil om erin te kijken) om te vragen: 'Wat voor soep hebben we vandaag?!' Niet alleen omdat ik het idee heb dat die vrouw alles weet maar ook omdat ik weet dat ze onverstoorbaar is: 'Geen idee...' met een minzame glimlach en een knikje naar de pan. Zo van: You can do it girl, shame the devil, til die deksel op and look for yourself!


De vrouwen begeleiden op hun magische reis naar elementair dansen als een wild gebed, tantrisch samenkomen, diepe inquiries (waarin ik mijn oude zelf zag als een kauwgomballenmachine waar iedereen iets toverrijks van wilde maar er nog geen cent voor gaf en niks met de machine zelf te maken wilde hebben en alleen wat eruit kwam wilde naar het beeld van een rijke, grote boom, waarbij ik mag wortelen en RUIMTE in mag nemen omdat ik een life giver ben, a breath of inspiration, halleluja), Boudoir Burlesque en in de avond de Sacred Str*ptease Ceremonie onder begeleiding van ons beide. Ongelofelijk wat een wonderen er kunnen gebeuren als je vuur, liefde en magie (sensualiteit, emotie of hart en de ziel) combineert en met de ogen van liefde opnieuw wordt gadegeslagen. Krijg er nog kippenvel van.


We spraken daarbij af allebei in transparante kleding te komen, wat Shayna nogal letterlijk en ik nogal figuurlijk nam (om precies te zijn was alleen mijn decolleté een beetje transparant, wat kan ik zeggen: ik had het koud!), wat dan weer leidde tot ontzettend veel geschater van ons beide en de groep. Zalig. Na een hele dag in bed na dit retreat was ik er alweer bovenop en zaten we gewoon alweer een nieuw retreat oftewel belevingsweekend te plannen, alsof het niks is.


Tijdens dit weekend heb ik ook zelf de last officieel uitgesproken en achter me gelaten: mijn taak die ik al heel vroeg in mijn leven voelde en bloedserieus nam, vrouwen bevrijden! En dat ik dat af en toe ook als last heb ervaren alsof ik daardoor altijd mijn schild hoog moest houden en niet kon opgaan in de massa of de idiote normen en waarden waar het vrouwen en hun lijf betreft in de wereldse maatschappij. Samen IS het nieuwe Amen. Want inhoudelijk ben ik na 30 jaar RETESTERK en dat durf ik nu volmondig toe te geven maar het hele gedoe eromheen is heerlijk om samen te dragen.


Me gedragen weten in deze taak zelfs door mannen (wat mij niet vaak overkomt). De laatste feedback was van de gastheer die zei: 'Jullie energie, daar hebben we dit weekend op afgestemd. De kleur was roze. Zo'n ontzettend fijne energie. Dit is wat de wereld nodig heeft!' Tranen in mijn ogen. Je hebt geen idee hoe vaak ik mijn werk moet verantwoorden naar mannen die niet invoelen of even afstemmen maar me wel aanvallen. Ik werk ook voor mannen, secundair. You have no idea!


En ja, toen nog gisteravond erachteraan, waar ik dingen zag gebeuren die ik zelfs zelf in mijn stoutste dromen niet had durven vermoeden. De Burlesque & Bubbles Show! Ik zag verlegen vrouwen, stoute vrouwen, mooie vrouwen, zieke vrouwen (die toch kwamen), wulpse, wilde vrouwen, ronde vrouwen, slanke vrouwen, jonge vrouwen, gekleurde vrouwen.


Ik zag magische tafereeltjes, stoere bouwvakkers, goochelaars, nonnetjes, cowgirls met shakende benen, een sexy olifant in split, een waanzinnig goed georganiseerde en sexy stagekitten die alles regelde, een gastvrouw die zelfs de show opende. En ik zag vooral mezelf (ik zong, terwijl ik dat al sinds mijn zeventiende jaar niet meer heb gedurfd op het podium! Verlegen en zonder volume en wel), ik danste, ik dartelde, maar vooral: IK GENOOT!


Ik zat vooraan bij mijn eigen show, en dat lieve mensen is nog nooit gebeurd!! Normaal zie ik af en toe een vage beweging of achterkant van iemands hoofd omdat ik 1001 rollen en taken heb. Ik gun mijzelf dit eindelijk. Ik kan nu delegeren ook als het in de heerlijke door Gerarda gemaakte soep zou lopen (wat het niet deed). Ik had van te voren gevraagd of de artiesten zouden helpen opruimen waardoor ik wakker werd in een prachtig schoon en opgeruimd Hemeltjelief.


Mijn rug beweegt even niet meer maar na een dag liggen komt dat wel weer goed.

Ik kan je niet navertellen wat er allemaal gebeurde, ontstond en openbloeide bij de show, want dat is hun eigen verhaal om wel of niet te delen. Maar wat ik wel kan vertellen is dat het echt goed en nodig is om af en toe te oogsten wat je gezaaid hebt, om achterover te leunen met een BIG SMILE (zie foto) om te genieten van je eigen werk en investeringen: om te zien dat deze vrouwen zich de afgelopen jaren onder mijn leiding hebben ontpopt tot levenslustige, vrije, sensuele en ook nog eens zeer vrolijke en humoristische artiesten. Terwijl ze ooit zo timide en bibberend binnenkwamen.


Deze vrouw, ik, die haar leven lang wijdde en zelfs haar persoonlijke leven en wensen jarenlang heeft (op)geofferd aan deze missie (wat ik vanaf nu natuurlijk niet meer ga doen! Duh...) is RETETROTS!!!! Sodejuparaplu nog aan toe...

Heilige nachten, I get it now!


Vrouwenpower.

En daar wordt heel de wereld rijker van, geloof me nu maar gewoon een keer.

En denk eens na over onderstaande foto: ik zit officieel in de facebook gevangenis vanwege deze twee bij de blog geplaatste foto's. Terwijl je het ene aanstootgevende en gruwelijke beeld na het volgende ziet voorbij komen op tv's en computerschermen. Is dit echt aanstootgevend? Kijk eens goed. Ik lig in een rare kronkel, ik heb een buik en borsten (maar wie niet?) en ik geniet, mijn gezicht explodeert bijna op de eerste foto en je ziet wat been. Vrolijk, sensueel, wulps en blij. Waarom is het zo normaal dat seksualiteit als goedkoop, leeg vermaak weggezet wordt óf dat we allemaal keurig netjes als robotten zonder enige lijfelijkheid met elkaar communiceren.

De wereld van vrouwelijke sensualiteit én humor? Is dat het gevaar van nu of is dat de verlossing van nu?

Zouden niet eigenlijk zowel mannen als vrouwen als de hele aarde blijer worden van vrolijke en vrije vrouwen?


Column

Recente berichten
bottom of page