top of page

Dansen ~ Pure lichamelijke extase tot je eigen beschikking hebben!


Waarom is het zo ontzettend belangrijk om een vorm van kunst te beoefenen en in het bijzonder dansen? Omdat je door te dansen je eigen lichamelijke extase tot je beschikking krijgt. Lichamelijke extase moet je zien als de olie die een motor smeert. Sappen die pijnlijke gewrichten of stijve spieren soepeler maken en jou in het geheel voorzien van meer ‘juice’. Overal ter wereld wordt gezegd dat dansers en danseressen beter zijn in bed. Dat is niet zo omdat ze trucjes, standjes of foefjes kennen die de ‘niet dansers’ niet tot hun beschikking zouden hebben. Het is vooral zo dat ze in hun eentje de lichamelijke extase kunnen bereiken en daardoor heel fysiek weten hoe extase voelt. Ze kennen hun lichaam van top tot teen, maar nog meer dan kennen, zitten ze met heel hun hart en wezen IN hun lichaam. Als je met je haar en huid en hart en ziel in je lichaam duikt, brengt ze je geheid in de hemel. Culturen overal ter wereld weten dit al eeuwen lang. Mannen in het bijzonder kunnen erg in hun geslacht of in hun hoofd met beelden en plaatjes leven. Als ze niet weten hoe ze hun hele lijf moeten bezielen en voelen, kunnen ze dit meestal ook niet bewerkstelligen bij een vrouw. Je voelt het aan een man als hij zijn eigen lichamelijke extase kent, als hij al zijn zintuigen gebruikt, als hij in zijn hele lijf aanwezig is. Alles aan zo’n man stroomt, van onder tot boven. Hij leeft van zijn kruin tot zijn buik en van zijn kleine pink tot zijn grote teen. Alles leeft, alles voelt, alles ervaart, alles beweegt, alles weet. En dat is wat je nodig hebt in bed, in de liefde en in het leven. In bed wil je met iemand zijn die individuele lichamelijke extase kan bereiken, omdat dat betekent dat die persoon van top tot teen leeft en met haar en huid zich in het liefdesspel werpt.

Ik moet eerlijk bekennen dat de twee mannen die mijn grootste liefdes waren en waar ik de meest geweldige en episch erotische ervaringen mee beleefde, mannen waren die beide professioneel danser waren. De ene was een Afrikaanse salsa leraar en de ander was een Turkse tango danser (waarover meer in mijn roman ‘Epische Erotiek’). Als je ook seksueel bevrijd wilt worden en de extase van je lichaam wilt ervaren om heel je lijf gezond te vrijen, heb je het nodig om je eigen lichamelijke extase eerst te kennen, te verkennen, te erkennen en te herkennen. En dat brengt de dans je. Iedere vorm van kunst kan je deze extase brengen maar dans is de meest directe methode omdat je heel je lichaam in de strijd werpt net als tijdens het liefdesspel. Dus ja, dansen en liefhebben hebben een heel directe link met elkaar. Niet alleen word je blijer met en in je lijf door dansen, gaat je eigenwaarde door je eigen glazen plafond, maar ook kun je directer ervaren hoe het sensuele sap door heel je lijf stroomt en niet slechts in enkele aangewezen gebieden. Voor een man geldt hetzelfde. Als hij een vrouw in de hemel wil brengen moet hij uit zijn hoofd en zelfs uit zijn geslacht komen en in zijn hele verbonden lijf aanwezig zijn. Simpel en toch zo uniek als dit gebeurt. Een vrouw die werkelijke extase kan bereiken middels de bewegingen van haar eigen lijf is meer in staat zich over te geven aan de golven van hartstocht en overgave. Ze is vrijer, zelf bewuster op een prettige manier. En ze is minder bezig met hoe ze eruit ziet of overkomt en meer met wat ze voelt, wil en ervaart en zélf sexy vindt. En dat brengt extase. Voor beide partijen.

Burlesque werkt hier nog eens extra aan mee. Alleen al omdat vrouwen overal ter wereld op alle leeftijden, in alle maten en vormen bejubeld worden. Ze leven en dansen hun eigen erotiek, de blijheid van hun lijf, de extase die erin huist. Ze spelen met en teasen het publiek en voelen hun eigenwaarde en kracht. Ze worden vrijer, blijer en simpelweg speelser. Een van de belangrijkste ingrediënten voor een smeuïg liefdesspel. Laten we eerlijk zijn. Dus als mensen mij verrast vragen wat dansen en vrijen gemeen hebben dan is het lichamelijke extase en in je lichaam aanwezig zijn, zoals het is. Helemaal! Niet minder, niet meer, niet anders willen zijn. Maar in al je glorieuze schoonheid te voren komen en uitbreken. Dat is wat vrije vrouwen doen. Omdat ze zich hun eigen lichaam volledig toe eigenen en recht hebben op Goddelijk Genot: hun eigen reis naar de zevende hemel. Als je die reis eenmaal gemaakt hebt, weet je dat je nooit meer voor halve, slappe, slechte seks zult gaan. Met niemand. Je kent de extase van je lijf. Je kent de gewaarwording van met je gehele lichaam in de zevende hemel verkeren. Waarom zou je je dan ooit nog inschrijven voor iemand die in zijn hoofd met plaatjes zit en enkel zijn geslacht tot je richt? Je zult er nooit meer voor gaan. Je zult een wilde Bourgondiër worden op liefdesgebied.

En ik denk dat het echt hoog tijd wordt dat mannen de gigantische kloof gaan overbruggen tussen vrouwelijke en mannelijke seksualiteit en evolutie. Want als wij als vrouwen massaal, steeds meer de lichamelijke weg naar extase leren kennen gaan wij niet meer voor beelden, onvolledige ervaringen, plaatjes en standjes. De man zal moeten willen springen en duiken in zijn eigen lijf. Anders, ben ik bang dat vrouwen (daar 80% van de vrouwen bi-seksuele aanleg blijkt te hebben) bijna allemaal zullen gaan overstappen naar hun eigen geslacht. Gewoon omdat dat leuker is. Mannen, aan het werk dus. Jullie lopen lichtjaren achter zo langzamerhand. Of jullie dat nu willen horen of niet. Vrouwen, ga dansen en leer voluit en vrijuit je eigen lichamelijke extase kennen en inzetten. Verbeter je liefdesleven, haal je eigen sexyness volledig uit het slop en leer te sjansen en te dansen alsof je (liefdes)leven ervan afhangt. Want dat hangt ze ook. Ga nooit meer voor half slap werk! Never again.

En daarom is dansen een essentiële levensbehoefte! Juist in tijden van crises.

En om je daarbij te helpen, bied ik je nu het 'vrij en blij in mei' pakket aan: inclusief Burlesque lessen, levenslustige lezing, mijn zojuist verschenen roman 'Epische Erotiek' en vele leuke en leerzame oefeningen en opdrachten om je eigen sexyness weer helemaal uit het slop te halen en te boosten! www.pippapinuppins.com/onlinewinkel

Column

Recente berichten
bottom of page