top of page

Bouncende borstjes in bamboe: doe je eigen ding! Altijd!


Bouncende borstjes in bamboe en doe gewoon je eigen ding! In ALLES en ALTIJD!

Ik heb met mijn volle cup F altijd geleerd van mijn beste moeder die het weer van haar beste moeder leerde dat je die vrije dingen zorgvuldig moet opbergen in een mooie, sexy, kanten bh van boven de 80 euro per stuk. (ja, goedkoper kun je ze niet krijgen in mijn maat, tenzij je heel erg open staat voor een oma modelletje) Dus hoe hippie ik ook werd, de gigantisch dure bh bleef soort van heilig. Dat doe je gewoon, dat is goed voor je borsten, dan blijven ze stevig, dan blijven ze in model en dan zitten ze niemand in de weg. Vooral dat laatste vermoed ik. Want bh loos door het leven en een grote maat borsten hebben betekent dansende borsten. Dat is nu eenmaal zo. Als je ze niet wat inbindt, gaan ze heel vrij bewegen en dansen ze iedereen die er naar kijkt helemaal duizelig. En dat was ook niet de bedoeling, bh loze borsten in wijde shirts trekken de aandacht en dat is niet de bedoeling. Ze voeren een hypnotiserende dans op met zijn tweeën, een vurige tango. En hoe braaf je ook bent opgevoed, je ogen worden daar dan toch naartoe getrokken. Dat kun je ook niet helpen.

Toch loop ik al heel lang met de bh loze wens door het leven. In de zomer doe ik dat gewoon als ik tussen de hippies zit. En dit jaar bleef ik het doen. Zelfs zo dat ik deze week tijdens de tango les alleen nog maar aan die vervelende bh kon denken die mijn borsten lieten stoppen met dansen en demonstratief mijn bh los deed en uittrok. In een hoekje van de zaal hoor, dat dan weer wel. Halleluja, nu kunnen we met ons allen dansen! Maar het valt op. Dat is gewoon zo. ‘Uit volle borst’, die uitspraak is mij op het lijf geschreven zeg maar. Gisteren liep ik met bouncende borstjes de hema binnen op zoek naar kadootjes voor mijn nichtje. Loop ik gewoon recht op een soort bamboe ding af dat er als een doodgewoon topje uitziet en toch een soort bh is. Geen randen of banden, geen beugels of tanden, geen versteviging of inkadering. Vrijheid, blijheid en allemaal bamboe. En dat voor 8 euro. In plaats van 80 euro. Ik geloofde het ook bijna niet, maar ze passen er in. Echt waar! Gewoon af en toe en voor de situaties waarin ik ze wel vrij wil laten maar niet iedereen duizelig wil maken met wel heel uitbundig dansende borsten. Dus voortaan ga ik door het leven met bamboe aan mijn bouncende borsten.

Gisteren was sowieso een spannende dag. Ik ging weer voor het eerst in jaren naar een verjaardagsfeest van mijn familie. En nu vind ik niets zo eng en zo vermoeiend als naar een verjaardagsfeest van mijn familie gaan. Omdat ik me altijd voel alsof ik ineens ingevroren wordt en mijn vurige bloed stopt met stromen. Zoals een diepvries pizza of een ijsje. Ik nam mijn kunstenaarskind mee, zij is wild voor tien dus ik dacht: als zij erbij is is het onmogelijk om stiekem toch weer als diepvriespizza te eindigen, hoe kort ook. En dat klopte. We aten heel veel taart en zeiden dingen als: ‘Ik moet nu pissen’ gewoon omdat dat de bevriezing tegen gaat. Voordat we naar het feestje gingen dat geen feestje was, gingen we naar het meer. Het was een bloedhete dag, midden in oktober. Nederland doet ook wel eens gek. En ik deed mee. Hoppa, kleren uit, bikinibroekje aan en zonnen maar. Mensen vielen bijna van hun fiets van de schrik van blote borsten. Maar mijn blote borsten wilden absoluut vandaag nog even afscheid nemen van de zon voor de winter ineens invalt. Die kan zomaar binnen komen vallen.

Toen ik opkeek, kwam er een jonge vrouw langslopen en ik ga nu mijn stinkende en uiterste best doen om haar te omschrijven aan jullie. Ik heb namelijk nog nooit iemand gezien die er zo uitzag behalve in het circus of soortgelijke gelegenheden. En zij gaf mij mijn hele moed en hoop in de mensheid terug. Op slag en direct. En dat gun ik jullie natuurlijk ook. Ze zag eruit als een konijn. Serieus. Ze had een soort konijnenhoed op en een konijnenpak aan. Maar als ik het zo schrijf klinkt het of ‘playboy’ of ‘psychiatrie’ en dat was het niet. Totaal niet. Het was kinky en sexy maar toch heel eigen en uniek. Het was jaren vijftig en eigenzinnig en heel erg kek. Ze had een Frans kapsel, magische ogen, een rond, zacht gezicht, een eigenwijze houding, ronde billen die weten wat plezier is en ondeugende blozende wangen. Haar pak was FAN-TAS-TISCH! Toen ze langsliep zei ze net: ‘Het is heel belangrijk helemaal te doen waar je echt zin in hebt!’ Ik was echt met stomheid geslagen en mijn bek viel er bij open. Ik draaide me om en zei bijna fluisterend: “wat zie je er GE-WEL-DIG uit!’ ‘Dank je wel en gewoon blijven doen waar je zin in hebt he?’ zei ze met een knipoog al lonkend naar mijn blote borsten. Ik had daarna het gevoel alsof ik de wereld weer aan kon. Mensen zoals zij zouden er meer moeten zijn! Misschien kunnen mijn dansende borsten, al of niet in bamboe andere vrouwen of mannen ook wel bevrijden. En misschien verkleed ik me binnenkort wel als tijger en dan echt classy en kinky en kijk ik er even eigenwijs bij als zij.

ik had een vrij hart en bouncende borstjes in bamboe.

Het leven is goed. En dat voor maar 8 euro!

Column

Recente berichten
bottom of page