top of page

Seksen, spetteren, schitteren en schateren!


Seksen, spetteren, schitteren en schateren!

Elkaar vinden

Harten verbinden

Geesten bevrinden

Lijven verslinden

Ware beminden

Rust vinden…

Deze week daag ik je uit minstens twee van de vier uit bovengenoemd rijtje (seksen, spetteren, schitteren en schateren) dagelijks in de praktijk te brengen. Ze zijn je stepping stones naar een bevrijd leven. Ik heb deze week al vier warm water sessies gehad, al dansend, rennend, wiegend door het water in de warme armen van mijn lieve vriendin Juliane uit Australië: heerlijk spetteren! En vanochtend toen ik wakker werd in de strobalen hut uitkijkend op zee, schreeuwde mijn vriendin het uit omdat er zojuist dolfijnen voorbij kwamen. Twee! Ik zag ze, en ze duikelen nu al heel de dag in mij voort. Zo blij was ik hiermee. Verder enorm veel geschaterd omdat wij persoonlijk vinden dat er altijd wat te schateren valt, zelfs als we het over ellende hebben, en wij heel erg verbaasd zijn over al die serieuze mensen in de (spirituele) wereld. Daarom zal ik wel zo van Zuidelijke landen houden, Afrikanen en Osho, omdat er zoveel gelachen en geschaterd wordt. Schateren is de weg rechtstreeks naar de extase van de hemel. We hebben heel veel hemel nodig, vooral als we de hel hebben gezien, 1, 100 of 1000 keer. We kunnen onszelf rechtstreeks de hemel in schateren, dat geloof ik heilig. En ik beloof je zelfs plechtig dat je geen enkele reden nodig hebt om te lachen. Je kunt gewoon elke dag tien minuten voor je uit zitten schateren, who cares als de wereld denkt dat je gek bent geworden. Ik denk zo vaak dat de wereld zelf gek geworden is.

Het helpt natuurlijk wel als je een kunstenaarskind hebt zoals ik, een dochter zo origineel en allemachtig eigenzinnig EN onmogelijk, dat ze je altijd aan het lachen maakt, zelfs als ze gewoon wat zit te niksen, niks zegt, of alleen maar rondkijkt. Ik vind haar gewoon altijd grappig en dolkomisch. Probeer ook eens anderen lekker te laten schateren, dat geeft zo’n goed gevoel. Zorgen dat anderen gaan lachen. Het is een van mijn allergrootste hobby’s. Volg mensen op straat, in je leven of op facebook die altijd gekke, originele, lachwekkende dingen zeggen of plaatsen. En als je mensen aan het lachen maakt, kijk dan eens hoe hemels hun gezicht eruit ziet. Ieder gezicht! Zo is dat ook met schitteren. Schitteren gebeurt vanzelf als je je licht laat schijnen, kijk maar naar de zon. En bij iedereen is dat wat anders. Ontdek datgene wat je doet schitteren als een juweel in het donker, als een ster in de nacht en voer het dan zo vaak en zoveel mogelijk uit. Waar ga jij van schitteren? Niet een beetje hier en daar een vage straal maar voluit, adembenemend en oogverblindend? Durf je te schitteren, zo fel als het maar kan? Sta je dat jezelf toe? Hoe mooi zou onze soms donkere wereld niet zijn als we allemaal even brutaal en ongedwongen durfden te schitteren als de sterren aan de hemel. Zonder te kijken of de andere sterren wel net zo stralen als wij en of ze zich niet beledigd voelen omdat wij ons eigen licht laten schijnen. Nee zeg, dat doen sterren toch niet. Kun je dat je voorstellen, dan zou de nachtelijke hemel maar een treurig gebeuren worden.

En dan heb je nog het seksen. Seksen tot je er ondersteboven van staat of ligt of hangt. Je kunt natuurlijk zoals mijn goede vriendin Juliane een boottocht in Suriname gaan maken en dan midden in de nacht stiekem naar de hangmat van een knappe Indiaan sluipen en hem al vrijend wakker maken, maar het kan ook simpeler en dichterbij huis. Er is zoveel mogelijk. Vrijen vind ik ook zo’n mooi woord: het bevrijd je! Dat niet alleen, het heeft je ooit tot leven gebracht, letterlijk! Dus waarom nu niet? Als je depressief bent, je half dood voelt, moe bent, je onaantrekkelijk voelt, beloof ik je dat het je nu weer tot leven zal wekken, als je voor echt zaligmakende seks gaat natuurlijk. Die saaie variant schrappen we voorgoed van ons menu. Niet pleasen maar teasen, niet faken maar shaken! Spelen tot we scheel zien. Schitteren, spetteren, en abnormaal veel elkaar en onszelf tot leven wekken. En als er niemand voor handen is momenteel, probeer dan enkel wat romantiek en flirterij, of zorg dat je er alles aandoet optimaal te schitteren, spetteren en schateren dan volgt die vierde s… vanzelf. Dat kan gewoon niet anders, potjandorie! Wees even toegewijd aan je eigen lijfelijke bevrijding en ‘huishouding’ als je bent aan je werk, je kinderen, je partner, de boodschappen, het huishouden, je ouders, of wat het ook is waar je zo toegewijd aan bent. Seks, schater, spetter en schitter je ware zelf tevoorschijn en tot leven en bevrijd je van wat het ook is dat je zo graag gevangen wil zetten in jezelf of in de buitenwereld. Ontsnap, neem een boot, klim in die symbolische hangmat van een Indiaan en bedrijf de liefde al wiebelend aan een boom tot je jezelf opnieuw volledig tot leven hebt gewekt. Je kunt het! Zo ben je namelijk hier op aarde gekomen, al seksend! Schater, spetter, schitter en seks, seks, seks… Amen.

Tekst en kunstwerk: By Pippa

Column

Recente berichten
bottom of page