top of page

Ik trek aan wat van nature niet bij mij past

Kennen jullie al die spiri wiri uitspraken en spreuken, zoals: 'Je trekt aan wat van nature bij je past', 'vraag en je zult vinden', 'affirmeer en investeer en de rest volgt vanzelf', 'volg de stroom en je vindt je bestemming'? Ik zal je eens heel eerlijk opbiechten: dat werkte bij mij nooit! Ik ben alle stromen gevolgd die er te vinden waren, ik opende heel vaak (meer dan wie ook) wagenwijd mijn hart en volgde haar en liep daar enorm veel kleerscheuren en gebroken harten van op. Ik volgde de stroom en eindigde met gebroken been in een ravijn. Was dat dan mijn plaats van bestemming? Ik denk het niet! Ik affirmeerde een prachtige, magische man en lag vervolgens in de armen van de ergste narcist die ik ooit ben tegengekomen. Ik schreef ergens in mijn dagboek dat ik vanaf nu een leven omarmde vol geluk en gezondheid en kreeg de ergste chronische ziekte die ik kon bedenken en eindigde 6 jaar in bed en in de rolstoel. Dus blijkbaar werkt dit prachtige spirituele trucje alleen bij perfecte of geweldige of bijzondere of juist buitengewoon normale mensen, schiet mij maar lek, ik weet het niet. Maar bij mij werkte het niet. Bijna nooit.

Hoe meer ik affirmeerde, hoe meer ik in de goot belandde leek het wel. Dus affirmeerde ik voor de grap: 'Ik trek als vanzelf aan wat van nature niet bij mij past!' Door dat vaak hardop te zeggen en te denken aan al die keren dat ik weer geheeld en vol vertrouwen op weg ging naar de zoveelste ondergang of tragedie, kon ik de werkelijke humor ervan inzien. Soms vraag je om onvoorwaardelijke liefde om vervolgens de grootste hartenbreker aan te trekken, waardoor je je eigen onvoorwaardelijke liefde kunt leren kennen. Soms vraag je om blakende gezondheid en alle ziekte komt tevoorschijn. Wie weet had het er altijd al stiekem verstopt gezeten, maar wil het aan het licht komen, zodat je genezen kunt worden. Dus affirmeren kan heel goed werken en mooie kansen aantrekken ook, maar alleen als er niet een kleine schurk verborgen zit in je eigen onbewuste of levenslot of karma. Hoe vaak zie ik mensen ziek worden die werkelijk het meest lief en opgeruimd zijn die ik ken. En de echte schurken worden nooit ziek lijkt het wel. Ze springen, schurkachtig en wel in de stroom en belanden in een sprookje. Als boef weliswaar, but who cares.

Dus voordat je elkaar en jezelf met spirituele kluitjes het riet instuurt, onderzoek wat in jouw leven geldt en werkt. Soms zijn we geboren op een plek waar we ons wezensvreemd voelden, tussen gezinsleden die ons het gevoel gaven een buitenaards, gestoord wezen te zijn. Soms groeiden we op te midden van tegenslag en afwijzing. En als dat zo is, is je geest, je lot, je lijf, je hart (ja, zelfs die) en je leven erop getraind dat naar zich toe te trekken wat juist niet bij je past maar je hetzelfde buitenaardse ontheemde gevoel bezorgt. Dan kun je affirmeren, mediteren, visualiseren en chanten tot je een ons weegt maar beter breng je heel helder en duidelijk in kaart in welke stroom je precies wel en niet wilt duiken, zodat je hart haar leert herkennen. Beter ontdek je eerst wat dan werkelijk van nature bij je hoort, voordat je het aantrekt. Want soms trek je 'van (tweede) nature' aan waar je heel hard voor moet leren wegrennen en nee tegen moet leren zeggen. En soms als je heel hard roept dat je iets wilt, stuurt het leven eerst een aantal testen op je af, om te checken of je het meent en ook nee kunt zeggen als het erop lijkt maar het net niet of helemaal niet is. Soms heeft zelfs je hart geleerd haar onvoorwaardelijke liefde te geven aan iemand die van plan is er een mes in te steken en dat is geen goed plan. Nooit!

Als je weet dat ook jij van nature zo'n 'sukkel' bent als ik en geneigd ben aan te trekken wat juist niet bij je hoort, luister dan niet direct naar je ziel (want die ziet misschien in iedere schurk een verborgen licht), duik niet direct in een stroom (want die leidt misschien richting een ravijn), wacht nog even met je hart openen (ook als de ander echt heel erg jouw liefde nodig heeft) en luister naar je GOD GIVEN GUT LEVEL INSTINCT! Of doe het zoals ik en breek duizend (eigen) harten en benen voordat je nee leert zeggen omdat je 'van nature' de neiging hebt (aangeleerd) ergens thuis te denken zijn waar je juist niet hoort. Als je dat werkelijk helemaal loslaat, dat systeem dat het verkeerde aantrekt, al die mensen en situaties die aan vroeger of thuis doen denken maar niet bij je horen, maak je ruimte vrij. Oneindige ruimte voor werkelijke gezondheid, werkelijke vrijheid en waarachtige liefde! Echt waar. Wat een hemelse bevrijding! Halleluja.

Column

Recente berichten
bottom of page