top of page

Lijflessen van Pippa voor een lekker leven

Wat hebben we nodig om een zoet en zalig leven te leiden, vol rijkdom, overvloed en innerlijk geluk. Hoe kunnen we van de boter in de roomboter vallen en daarna nog in wat roomijs? Hoe leren we onszelf alles te gunnen wat het leven eigenlijk oorspronkelijk voor ons in de aanbieding en zelfs voorbestemd had? Hoe worden we een warme, ontvankelijke schoot voor alle soorten schoonheid die ons hart en onze ziel bekoort? Hoe leven we van onder tot boven en ondersteboven in ons prachtig mooie, lekkere lijf en zijn we er razend trots op en enthousiast over? Hoe kunnen we ons voeden in plaats van uithongeren? Wat maakt ons wezen licht en blij? Veel mensen willen een gezond, gelukkig of liefdevol leven en natuurlijk wil ik dat ook allemaal, maar wat ik vooral wil is: een lekker leven! Een leven waarbij mijn lijf helemaal meedoet, gestreeld en geknuffeld en gezoend en vastgehouden wordt. Waarbij mijn lijf warm gloeiend, bloeiend en gevoed gaat stralen van binnenuit. Wat is daarvoor nodig?

Voor iedereen wat anders en als je slim bent, begin je vandaag nog op te schrijven en uit te voeren (!) wat je meest feestelijke zelf (zoals ik ons 'ware zelf' of 'onze essentie' noem) graag zou willen op ieder gebied in je leven. Het rare is dat als we dit zelf ons meest ware zelf of hogere zelf noemen we soms alleen maar geneigd zijn de kwaliteiten van onze ziel te gaan benoemen en het is juist zo allemachtig belangrijk dat je je hart, lijf, geest én ziel bejubeld en tot leven brengt. Elke dag en elke nacht opnieuw, waar of met wie je ook bent en wat je ook aan het doen bent. Mijn meest feestelijke zelf wil altijd heel graag lekkere gebakjes, lekkere salades, op mooie, ruime, kunstzinnige plekjes kopjes thee of koffie drinken en wil ook altijd graag een nieuwe jurk shoppen. Ze wil veel lachen, uitbundig veel, ze wil af en toe goed stevig huilen, ze wil rondjes draaien en dansen en ze wil diepgang en luchthartigheid. Ze heeft veel verhalen en verf nodig en allemachtig veel voeding van alle soorten en op ieder gebied in haar leven. Mijn meest feestelijke zelf kauwt niet graag creatief op een stokje maar zet liever haar tanden in een goed stevig stuk kaas of een lekkere taart. Fruit vindt ze ook heel lekker, zowel om in haar oren te hangen en op haar hoed te zetten als om op te eten. Ze knuffelt graag en verrast altijd, ook zichzelf. 'Goh, dat had ik nu toch weer niet van mezelf verwacht' denkt ze iedere avond als ze in bed ligt en glimlacht dan. Ze doet ook graag dingen die ze heel eng vindt. Ja, raar eigenlijk maar je meest feestelijke zelf is een ongelofelijk dappere dodo bij de meeste mensen en ineens gaan ze verboden liefdes de liefde verklaren en ten dans vragen. Ze vragen zichzelf of een ander ten huwelijk, adopteren een hond of leren ineens motorrijden op hun oude dag. Je meest feestelijke zelf wil misschien ook wel heel veel zalig stromende sensualiteit beleven.

Pippa is mijn meest feestelijke zelf en toen iemand mij eens vroeg of 'minder niet eigenlijk meer is', moest ze daar erg om lachen. Want zelfs mijn hele lijf verraadt mijn eigen inborst al. Mijn haar is wild en uitbundig, mijn borsten groot en rond, mijn vormen zijn allemaal overvloedig aanwezig en mijn lach is net iets te luidruchtig. Betekent het dat ik geen stilte of eenvoud behoef? Oh ja, zeker wel. Ik ben niet van het ingehouden soort misschien maar ik kan heel ingetogen zijn (wat echt wezenlijk iets anders is), maar alleen als ik daar dan behoefte aan heb en met mensen ben die mij helemaal nemen zoals ik ben en ik hun. Nog zoiets wat mij ongelofelijk blij maakt: totale erkenning over en weer. En dat niet alleen: enkel uitnodigen tot meer in plaats van minder! Dat is mijn ding. Wat kan en heb en wil je nog meer? En daarna: wat nog meer? En als hetgeen is wat je meer wilt juist minder is van alles, is dat natuurlijk ook uitstekend. Je meest feestelijke zelf weet daar heus wel een goed antwoord en oplossing voor. Soms is het heerlijk om op reis te gaan naar minder. Minder verkeer, minder reclame, minder luidruchtigheid, minder stress en minder vervuiling. Dat soort minder heb ik ook altijd behoefte aan. Maar ik heb altijd behoefte aan: meer natuur, meer stilte, meer echtheid, meer sprookjes, meer dansen, meer lachen, meer knuffelen, meer echt in elkaars ogen kijken, meer aandacht, meer verbinding, meer leven van top tot teen en meer jurken. Ja zo is dat nu eenmaal.

Wat zou jouw meest feestelijke zelf meer willen, vandaag nog, voor een lekker lijfelijk leven?

Column

Recente berichten
bottom of page