Tekeningen

Deze tekeningen zijn gemaakt tijdens en na mijn opleiding 'kunstzinnig tekenen en tekencoaching'. In de tekeningen staan mandala's en chakra's centraal maar werk ik ook veel met vlechtwerk. Alle cirkels en mandala's worden eerst als basispatroon met passer gemaakt waarna ik volledig spontaan en intuïtief symbolen of kleuren aanbreng. De tekening 'Levensboom' heb ik gemaakt als ode aan mijzelf. Een tekening in deze trant kan in opdracht gemaakt worden. Ik zal dan werken met als uitgangspunt een fotootje van de ontvanger en volledig intuïtief en afgestemd bezig gaan met kleuren, symbolen en materialen. Eventueel kunnen er natuurlijk voorkeuren qua kleur, symboliek en thema worden aangegeven. Hetzelfde geldt voor de mandala's en chakra tekeningen. Ook deze kunnen in opdracht en afstemming gemaakt worden. Hieronder kun je in het fotoalbum alle foto's bekijken en erop klikken voor praktische informatie en prijzen. Voor meer uitleg over en het verhaal en de symboliek achter het schilderij van jouw smaak en keuze, zie de tekst onder het fotoalbum.  

Levensboom
Levensboom

Tekening vlechtwerk. Levensboom met een kleine foto van mij middenin en vele soorten stof, zilver, sieraden, sleutels en veertjes. Dit soort werk wordt altijd in opdracht gemaakt in volledige afstemming op de ontvanger. 60 bij 70 cm. Dit schilderij wordt niet verkocht. Levensboom in opdracht: 150 euro.

press to zoom
Sluimeren
Sluimeren

Derde oog chakra met kleurpotloden en bijenwas krijt. De chakra tekeningen zijn tevens in opdracht te maken en worden dan in volledige afstemming op de ontvanger getekend. 50 bij 50 cm. 150 euro.

press to zoom
Ontluiken
Ontluiken

Kruinchakra met kleurpotloden en passer. De chakra tekeningen zijn tevens in opdracht te maken en worden dan in volledige afstemming op de ontvanger getekend. 50 bij 50 cm. 150 euro.

press to zoom
Zwierigheid
Zwierigheid

Deze tekening is met Arabische tekentechnieken gemaakt en was de dag waarop ik hem online zette al verkocht. Dit soort werk is tevens te bestellen en hierin wordt de methode van 'vlechtwerk' gebruikt. 30 bij 30 cm.

press to zoom
Sacrale Liefde
Sacrale Liefde

Hart chakra gemaakt in opdracht. Intuïtieve mandala, afgestemd op de ontvangers. 50 bij 50 cm. Verkocht!

press to zoom
Oerkracht
Oerkracht

Zwieren op papier noem ik dit. Ik werk met bijenwas krijt en kleurpotloden en ga zomaar vormen op papier zetten waarna er als vanzelf met de kleurpotloden symbolen en figuren ontstaan. Ook in opdracht. 60 bij 70 cm. 195 euro.

press to zoom
Dragon's tale
Dragon's tale

Heiligbeen chakra. Deze tekening heb ik gemaakt met passer en kleurpotloden en verbeeldt de staart maar ook het verhaal van de draak die diamanten bewaart en bewaakt. Zij die de moed hebben hun verlangens bloot te leggen en te leven zullen de diamant vinden. A4 formaat. 125 euro.

press to zoom
Welkom op deze aarde
Welkom op deze aarde

Dit is een unieke tekentechniek die een zeer heilzame werking heeft op ontvanger en omgeving. De tekening ontstaat vanuit een mantra of positieve affirmatie en op het ritme van die mantra ontstaat er een beeld of symbool. Ook in opdracht of in workshopvorm. Zeer geschikt ook voor kinderen. Gemaakt van kleurpotloden en bijenwas krijt. A4 formaat. 125 euro.

press to zoom
Wortelen
Wortelen

Stuitchakra. Deze tekening is gemaakt met passer en kleurpotloden en gaat over wortelen in alle gebieden van je leven, zowel het bewuste als het onderbewuste. Vissenstaart, voeten, schelpen, drakenstaarten en andere symbolen zijn in deze tekening terug te vinden. 50 bij 50 cm. 150 euro.

press to zoom
Overvloed
Overvloed

Deze tekening is gemaakt met passer en kleurpotloden en zilver- en goud pen. Dit kunstwerk werd gemaakt als ode aan overvloed, voorspoed, geluk en rijkdom en ontstond aan de prachtige zee van Lesbos. Dezelfde dag nog verkocht! 40 bij 50 cm.

press to zoom
Vlammend bewustzijn
Vlammend bewustzijn

Deze tekening is gemaakt met passer, kleurpotloden en glitterverf en - lijm. Ook deze laat vlechtwerk zien en alles is met elkaar verbonden. Kleine vlammetjes in goud en zilver maken de verbindingen extra krachtig. A4 formaat. 125 euro.

press to zoom
Anker van licht
Anker van licht

Zonnevlecht chakra. Deze tekening is gemaakt met passer en kleurpotloden en verbeeldt de kracht van de zon en het anker vinden in je eigen pad van kracht. 50 bij 50 cm. Verkocht!

press to zoom
Schitteren
Schitteren

Zonnevlecht chakra. Deze tekening is gemaakt met passer en kleurpotloden en is net als de andere tekeningen intuïtief tot stand gekomen. Een prachtige ster met vlammetjes, zonnekracht en kelken is het resultaat. 50 bij 50 cm. 150 euro.

press to zoom
Dageraad
Dageraad

Volledige titel: Dageraad van duizend nieuwe zonnen. Mijn eerste tekening tijdens mijn eerste verblijf op Lesbos waarbij ik een enorm nieuwe energie ervoer van hoop en nieuwe mogelijkheden. Intuïtief gemaakt met kleurpotloden en passer. A4 formaat. Verkocht!

press to zoom
Stairway to heaven
Stairway to heaven

Deze tekening werd gemaakt in afstemming van een jongetje dat op zijn sterfbed lag. Ik was net aan het tekenen toen ik benaderd werd door een vriendin die een jongetje en zijn ouders begeleidde in het sterfproces. Er was veel angst en toen ontstond deze tekening met prachtige trappen en poorten en een kroon van licht. De angst verdween, al was ik op afstand. Het jongetje is in rust en zachtheid overgegaan naar het licht. A4 formaat. Verkocht! Een dergelijk werk kan in opdracht gemaakt worden.

press to zoom

'Levensboom' is gemaakt met de vlechtwerk techniek. Ik heb een kleine foto van mij in

het midden geplakt, met daaromheen de vijf kleuren van de zintuigen als harten. Ik heb vele soorten stof, zilver, sieraden, sleutels en veertjes gebruikt. Voor mij ging deze tekening over volledig tot bloei komen, de verschillende talenten en kanten in mijzelf tot vlechtwerk bij elkaar brengen, als veelzijdigheid (vele strengen tot elkaar gevlochten versterken elkaar immers). Daarnaast ging mijn werk over werkelijk wortelen, thuiskomen in de wereld en in mijzelf.  

 

'Sluimeren' is gemaakt tijdens mijn tekenopleiding. Ik heb met bijenwas krijt en met potloden gewerkt en er zijn zowel kristallen, als vlindervleugels, veren, zon, maan, dag en nacht en landschappen in dit werk terug te zien. Dit werk laat heel duidelijk zowel de droomwereld als de wereld van ontwaken zien, het moment van dageraad of sluimeren waarop twee werelden één worden en visioenen van kracht voortbrengen.

 

'Ontluiken' is een mandala van het kruinchakra, gemaakt tijdens mijn tekenopleiding. Ik heb met kleurpotloden en passer gewerkt en er zijn vele soorten rozen in verschillende stadia van groei en bloei in dit werk terug te zien. Deze tekening straalt letterlijk licht uit, door het vele gebruik van de kleur wit op lila kleurig papier. De rozen kwamen als vanzelf op papier en tot bloei in verschillende vormen. Tijdens het maken van deze tekening werd ik overvallen door een gevoel van verliefd zijn op het hele leven en rijkelijk tot bloei komen.

 

'Zwierigheid' is met Arabische tekentechnieken van vlechtwerk gemaakt en was de dag waarop ik hem online zette al verkocht. Deze tekening gaat voor mij over vrouwelijke zwierigheid, kleurrijkheid, vrolijkheid en mee stromen met de universele levensdans. Deze tekening toont het rijke mysterie en de overvloedige mystiek van het Midden-Oosten. 

 

'Sacrale Liefde' is een tekening van het hartchakra. Dit was een werk in opdracht. Ik heb deze tekening volledig afgestemd getekend en intuïtief symbolen en kleuren gekozen die pasten bij het liefdespaar dat deze tekening bestelde.

 

'Oerkracht' is gemaakt met een techniek die ik 'zwieren op papier' noem en eigenlijk is zo ook de naam 'Zwieratelier' ontstaan. We zwalken als het ware met krijt over het papier, zonder enig doel of enige richting. Als we het gevoel hebben klaar te zijn, kijken we er pas echt naar en maken er een kunstwerk van door bepaalde vormen en hoekjes te gaan 'koesteren met kleur', er met kleurpotloden in te gaan kleuren of tekenen. Zo ontstaat een prachtig kunstwerk van symboliek, kleur, aparte, abstracte vormen en figuren. Ook dit werk is in opdracht te maken en er ontstaat altijd magie op papier. Ik werkte bij deze tekening met bijenwas krijt en kleurpotloden.

 

'Dragon's tale' verbeeldt het heiligbeen chakra. Het chakra van verbinding, intimiteit, plezier en seksualiteit. Er ontstond al tekenend een soort drakenstaart maar ook een drakenverhaal. Een draak van passie en hartstocht en als deze draak geleefd en erkend wordt, onthult zich de diamant van de overgave en de werkelijke verbinding. 

Deze tekening heb ik gemaakt met passer en kleurpotloden Zij die de moed hebben hun verlangens bloot te leggen en te leven zullen de diamant vinden.

 

'Welkom op deze aarde' is ontstaan vanuit een prachtige techniek die ook heel mooi gebruikt kan worden tijdens sessies en workshops. We beginnen met een mantra (of positieve affirmatie) te maken voor onszelf en gaan dan op het ritme van het hardop uitspreken een symbool maken op papier dat oneindig in elkaar overgaat en precies resoneert met de mantra. Dit symbool wordt mooi gemaakt met kleuren, symbolen en alles wat we maar willen. De uitvoering en de uitwerking van deze tekeningen zijn heel krachtig en heilzaam voor de maker, de ontvanger en de ruimte waarin de tekening wordt opgehangen. In dit geval was de mantra: 'Ik ben welkom op deze aarde'. Ik maak deze tekeningen heel graag  in opdracht voor kinderen en kinderkamers maar ook voor volwassenen die iets nieuws beginnen of moed nodig hebben. Dit kan ook zelf onder begeleiding van mij gemaakt worden. Dit is een unieke tekentechniek die een zeer heilzame werking heeft op ontvanger en omgeving. Gemaakt met kleurpotloden en bijenwas krijt.

 

'Wortelen' is een tekening gemaakt voor het stuitchakra. Deze tekening is gemaakt met passer en kleurpotloden en laat zowel drakenkracht zien als voeten die nog teer en wiebelig zijn maar toch hun plek vinden en veroveren in het leven. Er is ook een vissenstaart te zien die symbool staat voor het wortelen niet alleen in de alledaagse, bewuste wereld maar ook in ons eigen onderbewuste, onder de oppervlakte. Wortelen in alle gebieden van je leven dus. In deze tekening zien we een soort vulva symbool, vele in elkaar overgaande cirkels, drakenstaarten, vissenstaarten en voeten met wortels. 

 

'Overvloed' is gemaakt op het eiland Lesbos en staat geheel en al symbool voor rijkdom, geluk, gezondheid, overvloed en voorspoed. Er is gebruik gemaakt van de symboliek van de levensbloem en in elke cirkel staan symbolen van overvloed, poorten die opengaan, ramen, harten en oeroude symbolen. Deze tekening is gemaakt met passer en kleurpotloden en zilver- en goud pen. Dezelfde dag dat ik deze tekening online zette werd het nog verkocht!

 

'Vlammend bewustzijn' is een tekening die is gemaakt met passer, kleurpotloden en glitterverf en - lijm. Ook deze laat vlechtwerk zien en alles is met elkaar verbonden. Kleine vlammetjes in goud en zilver maken de verbindingen extra krachtig. Deze tekening gaat over een helder en ontwaakt bewustzijn en vlammende verbindingen in onszelf en in onze relaties met anderen. 

 

'Anker van licht' is een tekening van het zonnevlecht chakra. Deze tekening is gemaakt met passer en kleurpotloden en verbeeldt de kracht van de zon  en het anker vinden in je eigen pad van kracht. Deze tekening is ook op Lesbos gemaakt tijdens een van die prachtig magische, serene dagen vol creatie en stilte. Ik voelde me heel duidelijk diep van binnen thuiskomen in mijn eigen kracht en ervoer mijn creatiekracht als mijn anker van licht, zowel voor mijzelf als voor anderen. 

 

'Schitteren' is een tekening van het zonnevlecht chakra en verbeeldt een ster, krachtige vlammen van zonlicht en -warmte, kelken vol spirituele kennis en de wil om deze kennis om te zetten in dagelijks handelen. Schitteren gaat over volledig in je kracht staan en je talenten delen met de wereld, waarbij je je persoonlijke wil verbindt met je hogere of diepere zelf en haar ware roeping. Deze tekening is gemaakt met passer en kleurpotloden en is net als de andere tekeningen intuïtief tot stand gekomen. 

 

'Dageraad van duizend nieuwe zonnen' was mijn eerste tekening tijdens mijn eerste verblijf op Lesbos waarbij ik een enorm nieuwe energie ervoer van hoop en nieuwe mogelijkheden. Alsof er na een lange, donkere winter vol ziekte ineens duizend nieuwe zonnen tegelijk opkwamen. Intuïtief gemaakt met kleurpotloden en passer.

 

'Stairway to heaven' is een tekening die werd gemaakt in afstemming op een jongetje dat op zijn sterfbed lag. Ik was net aan het tekenen toen ik benaderd werd door een kennis / vriendin die een jongetje en zijn ouders begeleidde in het sterfproces. Er was veel angst en toen ontstond deze tekening met prachtige trappen en poorten en een kroon van licht. De angst verdween, al was ik op afstand. Het jongetje is in rust en zachtheid overgegaan naar het licht. Deze tekening kan mensen helpen om het licht toe te laten en de angst los te laten.