Of ben ik licht diepzinnig of toch diep lichtzinnig?

Ik ben heel diepzinnig en ook heel lichtzinnig

Mijn romantische thriller, gebaseerd op mijn eigen leven,

zal vanaf februari 2020 verkrijgbaar zijn en uitgegeven 

worden bij Paris Books.

~Epische Erotiek: De seksuele schreeuw van de vrouw!~

Houd deze website goed in de gaten of meld je aan voor

de nieuwsbrief op mijn contactpagina. Dit wil je niet missen.

Voor meer informatie over mijn boeken en wat

mij schrijfster maakt, <<< Klik hier.

Voor mijn column, <<< Klik hier.

Schrijven is magische liefde!

Het leven van een schrijfster gaat over rozen!

Wat heb je nodig om echt lekker, lijfelijk en levendig

te kunnen schrijven en je eigen of andermans wereld

te bestormen? Hier komt ie. Ik zal het eens niet van de hak

op de tak doen maar keurig netjes voor je op een rijtje zetten.

Dit is wat ik nodig heb, en elke dag kan dat verschillen,

vermeerderen, verminderen en veranderen. Dus wees alert en voed jezelf en je schrijversgeest

met de juiste ingrediënten! Zoals je hierboven in beeld kunt zien, is dit wat mij inspireert:

~ Kunst, zoveel mogelijk van zoveel mogelijk natuurlijk materiaal gemaakt en het liefst zelfgemaakt (spreekt voor zich).

~ Zwerfhout, zwerfkatten of zwerfhonden in de buurt (alles wat rondreist, zodat je verhalen van zigeunermateriaal gemaakt zijn). 

~ Engelenwacht, engelenpracht en engelenkracht, oftewel een altaar met een kaars of beeld of briefje of wat het ook is dat je verbindt met de spirituele wereld.

~ Klanken en stilte.

~ Levenslessen (liefst van een piraat). 

~ Veerkracht en feestslingers.

~ Koffie in een echt mooie kop of verse muntthee uit een zilveren serviesje en veel lekkers, al of niet zelf gemaakt. Met je laptop naar een gebakswinkeltje en het daar opeten doet ook wonderen voor je schrijfwerk!

~ Je eigen gebeden, psalmen, gedichten of mantra's maken en opzeggen of citeren.

~ Stenen, bloemen, planten, je thuis voelen. Je omringen door knusse schoonheid.

~ Alles wat echt en authentiek is. Ja, echt alles! 

~ Personages, zo kleurrijk, eigen en origineel mogelijk. Leg ze vast in woord, beeld en gebaar en hang ze op! 

~ Dingen (terug)vinden en verbinden zodat je opnieuw kunt beginnen.

~ Je eigen lijf in zicht krijgen en daardoor lijf(elijk) inzicht hebben en houden.

- Je eigen persoonlijke handschrift ontwikkelen en ontdekken en het niet als vreemd afdoen maar er reuze trots op zijn. 

~ Een schrijfkamer en dat kan zo klein als een kast zijn met een kleine bureaulade en zo groot als de hele wereld of het strand. 

~ Een schrijverstoel: het liefst eentje die kan draaien om zoveel mogelijk invalshoeken tot je beschikking te hebben en eentje die zo apart mogelijk is en zo lekker mogelijk zit.

~ Momenten van magie: natuurlijk! Magie ontstaat meestal vanuit simpele eenvoud, stilte, sereniteit, plotselinge ingevingen, zintuigen die ontwaken, invallen van dier of natuur. Grijp die momenten bij hun staart en stort ze over je scherm of papier uit voordat ze verder vliegen om een ander blij te maken. Maar magie moet je ook uitnodigen, onder andere door zo'n lijst te maken en uit te voeren! 

~ Herinneringen en verhalen, het liefst van jezelf. Spaar avonturen, zoveel mogelijk! Natuurlijk heb je materie nodig zo nu en dan, maar als je ook maar even extra tijd, energie en geld hebt, spaar dan vooral ervaringen, herinneringen, inzichten, workshops waar je iets van leert, waar je een verhaal aan overhoudt en waarvan je de ervaring verder kunt vertellen.

~ Boeken, oh boeken: duik in die mysterieuze werelden van anderen. Leer van de personages, de schrijfstijl, de collega's om je heen, steun hen door boeken aan te schaffen en leer van hen door mee te lezen en te huiveren. Een boek is werkelijk een universum, een levend organisme op zich. Koester die boeken! 

~ Bondgenoten! Ja, sommige mensen zitten in een keurig netjes heel stijf opgeruimd en gestructureerd kantoor zonder kraak of smaak en zijn dan reuze verbaasd dat er geen wonderbaarlijke verhalen uit hun pen stromen. Je hebt bondgenoten om je heen nodig als je schrijft, in de vorm van stenen, veren, symbolen, foto's van mensen of dieren die je inspireren en ga zo maar door. Laat je zintuigen de kleuren, geuren, geluiden en smaken bepalen die je nodig hebt voor je levensverhaal.

Ik hoop dat dit rijtje je inspireert om zelf een mooie lijst te maken en vooral om die lijst uit te voeren, iedere creatieve dag (of nacht) opnieuw en dan te gaan schrijven en vertellen of zingen en chanten. Zing, schrijf of spreek alsof je leven ervan afhangt. Want dat hangt ze ook! Alleen jij kan jouw verhalen vertellen... Want, zoals Maya Angelou al zei: 'Het is een verschrikkelijke tragedie om met een onverteld verhaal in je te sterven'. 

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

www.bypippa.nl

info@bypippa.nl

Kunstkracht is toverkracht!