Burlesque workshops  &Jaartraining  Groningen

Nieuwe cursussen starten vanaf 15-04-2021. Van 20.00 - 21.30

Pippa geeft cursussen, losse workshops en jaartrainingen (onderverdeeld in drie blokken) in Burlesque.

Scrol naar beneden voor de praktische informatie en de data van de verschillende cursussen en jaartrainingen.

 

Iedere maand zijn er losse intensives op de zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00.

Deze intensives zijn voor iedereen te volgen, voor alle niveaus. Ze kosten 55 euro per persoon per intensive. 

Iedere intensive heeft een speciaal thema. 

Zaterdagmiddag 20 februari van 12.00 tot 15.00 (voor één keer): Neo-Burlesque! 

Zaterdagmiddag 27 maart van 14.00 tot 17.00: Back to Basics Burlesque, met Pippa via zoom. Voor alle niveaus. De gastworkshop met internationaal superster: Natsumi Scarlett, Burlesque Body Language: the female power within, wordt uitgesteld naar een datum dat we weer de dansstudio in mogen. Zodra er meer bekend is, zal ik informatie hierover plaatsen. Zondagmiddag 25 april (let op: dit keer op een zondag!) van 14.00 tot 17.00:

Gastworkshop met Naomi: Belly Bolly Burlesque.  Een super vrolijke showgirl style waarin Burlesque, blije buikdans en Bollywood dans samenkomen. 

Zaterdagmiddag 22 mei van 14.00 tot 17.00: Isis Burlesque. Dansen met Isis wings, sluierwaaiers en Godinnendans. 

Zaterdagmiddag 26 juni van 14.00 tot 17.00: Tango Burlesque. Een fusion workshop van tango en Burlesque. 

Aansluitend: het eindfeest en Buikdans en Burlesque show voor alle cursisten en aanhang. 

Ook zijn er individuele trajecten en coaching sessies mogelijk vanaf januari, om je eigen Burlesque act in elkaar te zetten, mocht je als Burlesque of als buikdans artieste willen optreden in één van de shows. 


Pippa wordt veel gevraagd voor losse workshops voor vrijgezellenfeestjes of andere feestelijkheden voor vrouwen, voor workshops Burlesque, twerken en lapdance. Andere workshops of thema's zijn ook mogelijk in overleg. 

Jaartraining (je kunt in blok 1 en 2 instromen en ook losse blokken als cursus volgen) bestaat uit drie blokken: 

- The Art of Tease (startend in september): basiscursus en de ware kunst van het verleiden en bevrijden

- Dancing with Props (startend in januari): dansen met boa's, paraplu's, hoeden, waaiers, sluiers, stoelen en hakken

- Zelf-expressie en bevrijding (startend in april): de verschillende stijlen van en archetypen binnen de Burlesque verkennen en je eigen naam en stijl ontdekken en vormgeven. 'This is your stage'. Je werkt aan je eigen performance. 

Aan het einde van ieder cursusjaar is er een feestelijke showcase voor alle studenten van de Danstempel:

Tempel van Bevrijding! Op 26 juni 2021. 

Tijdens deze feestelijke afsluiting van het cursusjaar kunnen groepjes studenten en individuen hun kunsten op het podium laten zien in een veilige en zeer supportende sfeer. Ook zullen er surprise- en gastoptredens zijn. Maar natuurlijk alleen voor de studenten die dit willen en leuk vinden! Niets hoeft. 

Inhoud van de lessen: Een blije dansvorm waarbij we ons op en top vrouw gaan voelen en dusdanig bewegen. Je vrouwelijkheid uitbundig vieren en sexy en vol power je leven in? Kom het proeven en maak het mee! 

 
Editie: Women only!

We gaan op zeer vrolijke vintage muziek de Burlesque verkennen, we doen vrije oefeningen, we leren een aantal vormen en pasjes, maar we gaan ook werken met de zogenaamde props: sensueel dansen met veren, sluiers, maskers, hoedjes, glitters, pruiken, waaiers, stoelen, hakken, boa's, paraplu's en andere attributen. Maar we gaan vooral al dansend ontdekken waar een ieder haar persoonlijke kracht, vreugde en sensualiteit ligt.

Met veel humor en plezier, ons meest sensuele en vrouwelijke zelf tevoorschijn toveren! 

Burlesque is een uitdagende en uitnodigende dansstijl waarbij je gebruik maakt van prachtige kostuums en attributen om uitbundig je vrouwelijkheid en sensualiteit te vieren voor en met elkaar en jezelf. Het teasen en verleiden krijgen een duidelijke plek in de dans, waarbij vrouwen empowerment altijd op de eerste plaats staat. 


Inhoud van de les of workshop: warming-up, ontspanning en cooling-down, techniek en choreografie & improvisatie en expressie. 

Pippa heeft niet alleen jarenlange ervaring als danseres en dansdocente in Oriëntaalse dans, Afrikaanse dans, dansexpressie en Burlesque, maar is tevens opgeleid als danstherapeute aan de Rotterdamse dansacademie. Daarnaast heeft zij een nationale prijs gewonnen in de stijl 'fusion' van Oriëntaalse dans en Afrikaanse dans.

NIETPLEASEN MAAR TEASEN!


 

De data van Blok 3: The stage is yours, zijn ook al bekend: 15 & 29 april, 20 mei, 3 & 17 juni. Vijf lessen van 1,5 uur.  

Showcase voor studenten: 26 juni! 

 

Geef je alvast op voor de losse workshops!

Prijs: 99 euro per persoon per cursus.

Plaats: Edanz, Groningen (www.edanz.nl). 
In de prachtige dansruimte, studio 1. Vlakbij station Groningen-Noord.

Tijdstip: 20.00 - 21.30
 

Deze workshop is ook heel geschikt om in te huren voor vrouwengroepen, vriendinnenbijeenkomsten of vrijgezellenfeestjes voor vrouwen. Zowel voor beginners als gevorderden. Door het hele land. 

NIET PLEASEN MAAR TEASEN!