Nieuwe cursus start op 30 maart 2021.

Live & online!

Pippa geeft cursussen, losse workshops en optredens in Blije Buikdans.

Op 12 januari 2021 start de nieuwe cursus zowel in de dansstudio als online (om de week op dinsdagavond live van 20.00 tot 21.30, zes keer). 

Inhoud van de cursus: Een blije dansvorm waarbij we ons op en top vrouwelijk gaan voelen en bewegen. We zullen niet enkel leren ons lichaam te bewegen op de prachtige exotische muziek uit zeer diverse Arabische landen, maar zullen ieder lichaamsdeel afzonderlijk leren vrijmaken en bewegen (isolaties genoemd). Dit helpt je in het volledig openen en losmaken van je lichaam, maar ook in het vrijer en afwisselender durven bewegen. We richten ons niet alleen op de techniek, maar ook op de improvisatie, expressie en het gevoel achter de Oriëntaalse dans en de muziek. 

Pippa werkt in deze cursus aan de hand van de thema's: schoonheid, kracht, vreugde en liefde. Deze kwaliteiten zijn letterlijk terug te brengen en te beleven via onze verschillende lichaamsdelen en kunnen middels dans en beweging weer met elkaar verbonden worden.

Aan het einde van ieder cursusjaar is er een feestelijke showcase voor studenten: Tempel van Bevrijding! 

Tijdens deze feestelijke afsluiting van het cursusjaar kunnen groepjes studenten en individuen hun kunsten op het podium laten zien in een veilige en zeer supportende sfeer. Ook zullen er surprise- en gastoptredens zijn. Maar natuurlijk alleen voor de studenten die dit willen en leuk vinden! Niets hoeft. 


Inhoud van de les: warming-up, ontspanning en cooling-down, techniek en choreografie, improvisatie en expressie. 

Pippa heeft niet alleen jarenlange ervaring als danseres en dansdocente in Oriëntaalse dans, Afrikaanse dans, dansexpressie en Burlesque, maar is tevens opgeleid als danstherapeute aan de Rotterdamse dansacademie. Daarnaast heeft zij een nationale prijs gewonnen op het gebied van Oriëntaalse dans en fusion. 
 

De data van cursus 3 zijn ook al bekend: 30 maart, 13 & 27 april, 11 & 25 mei en 8 juni

Tijd: 20.00 - 21.30 uur. N.b.: de eerste les kan voor nieuwe cursisten gebruikt worden als gratis proefles! Wel van te voren opgeven. 

Plaats: Deze cursus zal zowel in de dansstudio in Groningen als online plaatsvinden zodat cursisten uit het hele land mee kunnen doen. Je kunt op de dinsdagavond live lessen volgen of op een later tijdstip en in je eigen tempo inhalen. De lessen blijven een heel blok in een besloten facebook groep online staan. 

Prijs: 120 euro. Als je zowel de Burlesque als de buikdanscursus doet, krijg je korting. En is de gezamenlijke prijs voor beide cursussen: 200 euro.  

 

SHAKE IT TILL YOU MAKE IT!

Buikdansen Groningen