Pippa geeft cursussen, losse workshops en optredens in Afrikaanse dans. 

Inhoud van de cursus: We gaan ons helemaal vrij en los bewegen op live percussie van de drums. Een zalige, korte cursus voor ontspanning en heel veel energie. Voor man en vrouw, jong en oud! Alle niveaus. 

 

We zullen niet enkel leren ons lichaam te bewegen op de prachtige en super vrolijke muziek uit zeer diverse Afrikaanse landen, maar zullen ieder lichaamsdeel afzonderlijk leren vrijmaken en bewegen (isolaties genoemd). Dit helpt je in het volledig openen en losmaken van je lichaam, maar ook in het vrijer en afwisselender durven bewegen. We richten ons niet alleen op de techniek, maar ook op de improvisatie, expressie en het gevoel achter de Afrikaanse dans en de muziek. 

Inhoud van de les: warming-up, ontspanning, techniek en choreografie, improvisatie en expressie  en cooling-down. 

 

Aan het einde van ieder cursusjaar is er een feestelijke showcase voor studenten: Tempel van Bevrijding! Dit jaar zal het plaatsvinden op 26 juni. Tijdens deze feestelijke afsluiting van het cursusjaar kunnen groepjes studenten en individuen hun kunsten op het podium laten zien in een veilige en zeer supportende sfeer. Ook zullen er surprise- en gastoptredens zijn. Maar natuurlijk alleen voor de studenten die dit willen en leuk vinden! Niets hoeft. 

 

Pippa heeft niet alleen jarenlange ervaring als danseres en dansdocente in Oriëntaalse dans, Afrikaanse dans, dansexpressie en Burlesque, maar is tevens opgeleid als danstherapeute aan de Rotterdamse dansacademie. Daarnaast heeft zij een nationale prijs gewonnen in de stijl 'fusion' van Oriëntaalse dans en Afrikaanse dans. 

 

MOVE YOUR BODY AND FREE YOUR SOUL! 
 

Data: 21 april, 12 & 26 mei, 9 & 23 juni.

Tijd: 20.30 - 21.30 uur. N.b.: de eerste les kan voor nieuwe cursisten gebruikt worden als gratis proefles! Wel van te voren opgeven.
Plaats: Edanz, Groningen (www.edanz.nl). Tot 1 juni online. 
Prijs: 99 euro.
Tot 1 juni is deze cursus online te volgen voor slechts 99 euro. Inbegrepen in deze prijs, zitten de cursussen: Burlesque, buikdansen en Afrikaans dansen. Je kunt dus aan alles proeven en meedoen.

Hieronder een filmpje van vele jaren terug, als opwarmertje!