top of page

Abstract

Deze schilderijen zijn gemaakt als pure verbeeldingen van kwaliteiten van de ziel. Zielschilderingen die de energie zonder concrete mensfiguren overbrengen. Ze geven licht en brengen leven in de ruimte waar ze hangen. Hieronder kun je in het fotoalbum alle foto's bekijken en erop klikken voor praktische informatie en prijzen. Voor meer uitleg over en het verhaal en de symboliek achter het schilderij van jouw smaak en keuze, zie de tekst onder het fotoalbum.  

'Heelheid' is een schilderij dat is gemaakt in opdracht van een koppel dat een bedrijf runt dat 'de vier cirkels' heet en mensen helpt in hun helingsproces. Zo is ook de naam heelheid ontstaan, omdat niet alleen alle windrichtingen, alle elementen, verschillende symbolen en en alle kleuren zijn vertegenwoordigd maar ook omdat al deze elementen samenkomen in een en dezelfde kelk van leven. Het donkerrode van de kelk doet ook denken aan de baarmoeder en het grasgroene, turkooizen van de omgeving doet denken aan de frisse helingskracht van de natuur. Ook is er met goud en zilververf gewerkt om het mannelijke en vrouwelijke element te benadrukken en zowel dag als nacht te vertegenwoordigen. Er is een klein sieraad in verwerkt voor de extra glinstering. 

'Stilte' of 'Oceaan van Stilte' is een schilderij waarin wit, paarlemoeren verf is verwerkt, glinsterverf, een klein kristalletje in het midden en verschillende kleuren blauw om de spiraal en bol van licht heen. Het schilderij straalt zuiverheid, schoonheid, licht, stromende energie en verstilling uit. 

 

'Tweelingziel' of 'Eenheid' is een schilderij dat de eenheid tussen man en vrouw verbeeldt, het blauw van het heldere denken en het rood van het diepe voelen samenvoegt en er een derde noemer aan toevoegt: het paars lila en de gouden kleur van de alchemie in onszelf en onze relaties. Daaruit en vanuit de helderheid, het diepe voelen en het hart (hier als groen verbeeldt) wordt tevens nieuw leven geboren, hier vormgegeven door de foetus figuren die in het rode hart liggen. 

bottom of page